Újabb GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártyák kaptak folyadékhűtést

Két modell kompakt folyadékhűtő szettel érkezik, míg a másik kettő már csak folyadékhűtő blokkot kapott, így meglévő, vagy éppen épülő folyadékhűtő rendszerbe lehet őket becsatlakoztatni.

Újabb GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártyák kaptak folyadékhűtést

A jelek szerint a Gigabyte is hamarosan piacra dobja különleges, gyárilag folyadékhűtő blokkal szerelt GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyáit, amelyek természetesen az Xtreme Waterforce sorozatban foglalnak helyet.

Ezek a termékek persze különböznek az ASUS és az EKWB által a napokban bejelentett videokártyáktól, azok ugyanis egyslotos felépítéssel és egy egyedi folyadékhűtő blokkal érkeznek, míg a Gigabyte termékei már kompakt folyadékhűtő szettet alkalmaznak, minden szükséges komponenssel együtt, ám a felépítés kétslotos lesz. Velük együtt folyadékhűtő blokkal ellátott, meglévő, illetve éppen épülő folyadékhűtő szettbe passzoló megoldások is készülnek, amelyek már a WaterForce WB sorozatot erősíti.

Galéria megnyitása

Az Xtreme Waterforce családban két modell foglal helyet, az AORUS GeForce RTX 3090 XTREME WATERFORCE 24G, illetve az AORUS GeForce RTX 3080 XTREME WATERFORCE 10G. Ezeknél a termékeknél a folyadékhűtő blokk a GPU, a VRAM és a VRM hűtéséről egyaránt gondoskodik, extraként pedig még hőcsövet is alkalmaznak, így a folyadék által hűtött területre hamarabb elvezethető a keletkező hő. Ebben az esetben a folyadékhűtő blokkhoz egy 240 milliméteres hőleadó radiátorral szerelt kompakt rendszer is társul, ami folyadékkal feltöltve érkezik.

A kínálatból természetesen az aRGB LED alapú világítás sem hiányzik, ami az RGB Fusion 2.0 szoftveren keresztül vezérelhető. A blokkot és a radiátort strapabíró FEP csövek kötik össze, amelyek magas hőmérséklet esetén is megbízhatóan, stabilan végzik a dolgukat. A kompakt folyadékhűtő szettel ellátott modellek egyike a borítóképen látható.

Galéria megnyitása

Aki kompakt folyadékhűtő szett helyett már inkább saját maga építeni meg álmai folyadékhűtését, örülni fog az AORUS GeForce RTX 3090 XTREME WATERFORCE WB 24G, illetve AORUS GeForce RTX 3080 XTREME WATERFORCE WB 10G modelleknek, ezek ugyanis csak egy folyadékhűtő blokkot kaptak, ami könnyedén beilleszthető egy megfelelő hűtőteljesítményű folyadékhűtő szettbe. Extra, hogy a WaterForce WB blokkal ellátott kártyákhoz szivárgásérzékelő áramkör is tartozik, ami a folyadék szivárgása esetén azonnal értesíti a felhasználót a problémáról, mielőtt még komolyabb problémát okozna a hiba. A jelzés lényegében villogást jelent.

A Gigabyte új videokártyái várhatóan hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban azonban még nem adott tájékoztatást a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap