Újabb felsőkategóriás processzorhűtő a Zalman kínálatában

A CNPS9900DF modell a felsőkategóriás processzorhűtők szegmensében száll harcba.

Újabb felsőkategóriás processzorhűtő a Zalman kínálatában

A termékkel kapcsolatban május folyamán röppentek fel az első pletykák, a napokban azonban néhány kiválasztott piacon már meg is kezdődött a hivatalos forgalmazása. A CNPS 9900-as sorozat védjegyévé vált hűtőborda kialakítás néhány éve már jelen van a piacon, méghozzá több különböző variációban. A legfrissebb kiadás, amely a különleges hűtőtömb köré épül, a CNPS9900DF típusjelzést kapta.

Az új termék egy 120 milliméteres és egy 140 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz, amelyek ún. „push-pull” konfigurációban üzemelnek. Ez annyit jelent, hogy az első, külső ventilátor friss levegőt juttat a rendszerbe, majd ezt a levegőt a második ventilátor – amely a két hűtőtömb között lapul – továbbítja a második hűtőtömbhöz.

A CNPS9900DF modell réz talpazattal érkezik, amely nikkelborítást is kapott. A talpazaton összesen három darab hőcső fut keresztül, amelyek ugyancsak nikkelborítással rendelkeznek. A hőcsövek „omega” betűt formálnak és számos, ugyancsak rézből készült, nikkelborítással is ellátott hűtőbordának adják át az adott központi egység által termelt hőt. A lamellák által biztosított hűtőfelület összesen 6800 négyzetcentiméteres, azaz hatalmas.

Maga a processzorhűtő 140 x 100 x 154 milliméteres mérettel és 850 grammos tömeggel érkezik. A ventilátorok közül a külső, 120 milliméteres átmérőjű példány fix, percenkénti 1000-es fordulatszámmal üzemel, a két hűtőtömb közé bepakolt 140 milliméteres átmérőjű társa pedig a percenkénti 900-as és 1400-as fordulatszám-tartományon belül üzemel, a pillanatnyi terheléstől függően. A hidrodinamikus csapágyazással ellátott légkeverőkkel rendelkező processzorhűtő zajszintje 27 dB(A) alatt marad, ami nem rossz érték. Az újdonság 300 wattos maximális hűtőteljesítményt kínál, így akár komolyabb processzortuning alkalmával is hatékonyan helytáll.

A Zalman legfrissebb processzorhűtője az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011-es és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1-es processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető a mellékelt rögzítő keretek segítségével. Annak érdekében, hogy a processzorhűtő talpazata és a processzor felülete között a lehető leghatékonyabb lehessen a hőátadás, a csomag még 3,5 grammnyi ZM-STG2 típusú hővezető pasztát is tartalmaz.

A Zalman CNPS9900DF várhatóan 89,90 dollárba kerül majd, ha megjelenik az Amerikai Egyesült Államok területén is. Az újdonság várható hazai ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward