Ismét egy ex-AMD-s szakember igazolt át az Intelhez

Ezzel egy időben néhány ex-AMD-s szakember pedig távozott, pedig kevesebb, mint egy éve igazoltak át az Intelhez.

Ismét egy ex-AMD-s szakember igazolt át az Intelhez

Az Intel háza táján igen komoly munka zajlik dGPU fronton, ugyanis a vállalat 2020-ban ismét szerencsét próbál a videokártyák szegmensében, ez a próbálkozás pedig remélhetőleg nagyobb sikereket hoz majd, mint anno az 1998-as próbálkozás, az Auburn kódnevű AGP-s Intel 740-es videokártya. A siker érdekében a vállalatnál minden megtesznek, így megfelelően képzett szakembergárdát is összeállítottak már, ám ezen a téren időnként vannak változások.

A hírek szerint november folyamán távozott néhány korábban szerződtetett nagyágyú, mint például az ex-AMD-s Chris Hook és az ugyancsak ex-AMD-s Heather Lennon és John Carvill, akik a marketing részleget erősítették. Decembertől viszont munkába állt Masooma Bhaiwala, aki 15-nél is több évet töltött el az AMD berkein belül, ám úgy gondolta, ideje újabb kihívások után nézni, így az Intelhez szegődött, ahol a Raja Koduri által vezetett Graphics and Throughput Computing Hardware Engineering Group alelnöki pozícióját kapta. Ez a csoport egyébként az Intel Architetcture, Graphics and Software Group részeként működik.

Galéria megnyitásaBhaiwala 2004 óta dolgozott az AMD-nél, ahol legutóbb már vállalati alelnöki pozícióban tevékenykedett, ám a jelek szerint jobbnak látta, ha kipróbál valami újít, a választás pedig az Intelre esett, hiszen ott most meghatározó időszak jön: újra belépnek a VGA piacra.

Az AMD-nél egyébként számos fontos projekten dolgozott, például részt vett három egyedi SoC egység fejlesztésében, amelyek játékkonzolok számára készültek, valamint egyéb egyedi APU és ASIC dizájnok körül is dolgozott, azaz fontos szerepet töltött be a vállalatnál. Arról egyelőre nincs hivatalos hír, hogy távozása után ki veszi át a helyét.

Raja Koduri, aki korábban szintén az AMD-nél dolgozott és a Radeon Technolgies Group vezetője volt, az elmúlt hónapok során igen komoly kis csapatot állított össze az Intelnél: az ő keze alatt dolgozik számos korábbi AMD alkalmazott, akik között igazán nagy nevek vannak: például Jim Keller, Mark Hirsch, Balaji Kanigicherla, Kalyan Thumaty és Joseph Facca. Hogy ez a csapat milyen termékcsaládot tesz le az asztalra a következő év folyamán? Nagyjából fél év múlva kiderül, ugyanis a korábbi információk alapján 2020. júniusában mutatkozhatnak be az első Xe architektúra köré épülő Intel videokártyák. Reméljük, az új modellek új szintre emelik a versenyt a videokártya-piacon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap