Új webes felülettel és fintech fejlesztéssel frissült a Telegram

A csevegőapp egyre sokoldalúbb és kényelemsebben használható, ráadásul a webes felülete is fejlődik.

Új webes felülettel és fintech fejlesztéssel frissült a Telegram

A Telegram nagyon dinamikusan fejlődik, és egyre több felhasználót toboroz maga köré, ami részben annak köszönhető, hogy nem csak arra fókuszál, hogy kiemelkedő biztonság mellett gondoskodik a kommunikációról. A fejlesztők folyamatosan próbálnak extrákat nyújtani, és most sincs hiány a fejlesztésekből.

Már 2017 óta biztosít a Telegram fizetési funkciót. Az üzenetküldők között az elsők között volt, ami nyitott a fintech irányába. Most pedig elkészült a Payments 2.0, ami ezen a fronton nagyon jelentőséggel bír. Ezentúl a vállalkozások még inkább kedvelhetik majd a Telegramot. Innentől az üzleti partnerek bármilyen beszélgetésben használhatnak majd bankkártyás fizetést.

A megfelelő biztonság garantálása továbbra is fontos a Telegramnak, részben ezért harmadik féltől származó fizetési szolgáltatásokat támogat ebben az esetben. Összesen nyolc opcióból lehet jelenleg választani, de ezeknek a száma később bővülhet. Jelenleg a Stripe, a Yandex.Money, a Sberbank, a Tranzzo, a Payme, a Click, a LiqPay és az Ecommpay támogatott.

Galéria megnyitása

A Payments 2.0 globálisan használható lesz a Telegramon, és egyebek mellett arra is lehetőséget ad majd, hogy az emberek a fizetések mellett borravalót adjanak. A borravaló mértéke külön lesz kiválasztható, és erre a program többféle opciót is felkínál majd. Ez teljesen ingyenes, a Telegram nem von sarcot a fizetések után, és semmilyen adatot nem tárol a felhasználó tranzakció vagy fizetési adatai kapcsán.

A Telegramon nem jelent gondot a hívások indítása, akár csoportos csevegéseket is könnyedén lehet kezdeményezni. Most pedig arról számolhatunk be, hogy már időzített beszélgetéseket is lehet majd beállítani. Ilyenkor előre lehet majd tudni, hogy mikor indul a hívás, amibe az összes résztvevő egy pillanat alatt csatlakozhat. Ennek köszönhetően előre tud tervezni az ember, úgy alakíthatja a programját, hogy ne jöjjön semmi sem közbe.

Galéria megnyitása

Egy visszaszámláló jelzi majd a beszélgetésekben, hogy mikor fog indulni az előre beállított hívás. És a folyamatban levő hívások esetében pedig lehetősége lesz majd az embereknek arra, hogy a résztvevő felhasználóknak megtekintse kicsiben a profilját anélkül, hogy elhagyná a csevegést. Meg lehet majd így nézni a képeket és szerkeszthető lesz a bio szekció is néhány érintéssel.

Galéria megnyitása

Webes felülete hosszú ideje van már a Telegramnak, de most kettő új változat is született ebből. Az egyik a K, a másik pedig a Z betűjelet viseli. Mindkettő letisztultabb és egyszerűbb kezelhetőséget nyújt, mint a korábbi webes felület, de a funkcionalitást tekintve egyikre sem lehet majd panasz, erre ügyelt a Telegram. A modern irány mellett a lehetőségek megtartása is fontos.

Galéria megnyitása

Egyformán kezelik majd ezek az animált matricákat és más grafikus elemeket, szolgálni fognak sötét móddal, adott lesz a csevegések mappája, és így tovább. Nemcsak számítógép előtt ülve, hanem mobilon is igénybe lehet majd venni az új webes felületeket, ezeknek a betöltése mindössze 400 kB-os adatforgalommal jár majd, amit külön kiemelt a Telegram, a fejlesztésnél a könnyedség fontos szempont volt.

Galéria megnyitása

Továbbá a mobilos appnál kisebb fejlesztések is történtek. Ezentúl a fotókba már egyszerűen lehet kétujjas gesztussal zoomolni, valamint a videolejátszó is jobb lett. Használati tippeket is tud majd adni a program a továbbiakban, és néhány animációt is lecseréltek a fejlesztők modernebbre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap