Új viselhető kiegészítőkkel bővült a Samsung kínálata

Az olcsó fitneszkarperectől az okosórán át a vezeték nélküli fülhallgatóig minden akad.

Új viselhető kiegészítőkkel bővült a Samsung kínálata

A Samsung összesen öt különböző okostelefonnal rukkolt elő a Galaxy S10 eseményén, ami mindenképpen figyelemre méltó. De ezeken felül még egy sor viselhető kiegészítő is a kamerák kereszttüzébe került, és ezekkel az újdonságokkal fogunk most megismerkedni.

Samsung Galaxy Watch Active

A viselhető kiegészítők frontján a Galaxy Watch Active ígérkezik a legizgalmasabbnak. Ez egy olyan okosóra, ami egészen kicsi és könnyű lett, így kár hölgyek is örömüket lelhetik majd benne. Az eszköz egy 1,1 hüvelykes átlójú, kör alakú, AMOLED technológiás kijelzőt foglal keretbe, amit Gorilla Glass 3 üveg fed, ez remélhetőleg jól bírja majd a gyűrődést. A szerkezeten a Tizen 4.0 operációs rendszer teljesít majd szolgálatot, és ennek köszönhetően gazdag lesz például az alkalmazások kínálata is, nagyon sok lehetőséget nyújthat az eszköz. Sajnos itt nincs forgatható lünetta, ami a kezelést könnyítette a korábbi órák esetében. A Samsung az Exynos 9110 lapkával látta el az okosórát, és ehhez 768 MB-nyi rendszermemória kapcsolódik, míg a tárhely kapacitása 4 GB-os méretet öltött.

Galéria megnyitása

A sportolóknak tervezett készülék minden fontos mozgási szenzort és pulzusmérőt is kapott, sőt, még a vérnyomást is képes mérni a cég elmondása alapján. Egy San Franciscó-i egyetemmel fejlesztett alkalmazással (My BP Lab) a felhasználók könnyen és átláthatóan követhetik vérnyomásukat és egészségi állapotukat. Az óra rendelkezik mikrofonnal és el tudja érni a Bixbyt. A kapcsolati képességek lajstromán van a Bluetooth mellett NFC chip, A-GPS vevő és Wi-Fi is. Az okosóra tokja 40 milliméteres és mindössze 10,5 milliméter vastag, a szíja pedig cserélhető, így igazából olyan pántot tehet rá a felhasználó megfelelő méretben (20 mm), amihez éppen kedve szottyan. A vízállóságra nem lehet panasz (5 ATM), még vízi sportoknál is viselhető lesz. Az okosóra egy 230 milliamperes akkumulátort kapott, de az nem derült ki, hogy milyen üzemidővel lehet számolni. A Galaxy Watch Active vezeték nélküli töltésre képes, ami azért különösen lényeget itt, mert ez azt jelenti, hogy táplálható a Galaxy S10-ről is.

A Samsung Galaxy Watch okosóra március végén érkezik majd Magyarországra, és 80 ezer forintban lett meghatározva az ajánlott fogyasztói ára. Ezüst, fekete, rózsaarany és tengerzöld színben lehet majd hozzájutni.

Samsung Galaxy Fit és Fit e

Fitnesz karperecekből duplázott a Samsung, bemutatta a Galaxy Fit és a Galaxy Fit e modellt is. Ezek nagyon sok dologban hasonlítanak egymásra, a felhasználási lehetőségeik csaknem azonosak, de a Galaxy Fit jóval drágább lesz, szóval előre láthatólag a Fit e örvendhet majd nagyobb népszerűségnek. Az utóbbi már majdnem olyan olcsó, mint a kínai fitneszkarperecek, így az előtt szép jövő állhat. A Galaxy Fit egy 0,95 colos AMOLED kijelzőt kapott 240 x 120 képpontos felbontással, míg a Fit e-nél egy monokróm PMOLED panel tűnt fel 0,74 hüvelykes átlóval és 128 x 64 pixellel. A termékeken egy nagyon egyszerű rendszer fog futni, ami nem kevesebb mint 90 aktivitást lesz képes kezelni, és ezek közül az alapvetőbbeket automatikusan is fel tudja majd ismerni a mindennapok során. Hozzáférnek a készülékek az naptárbejegyzésekhez, ébresztőhöz, mutathatják az időjárási adatokat, valamint egy sor értesítést tudnak továbbítani a viselőjük felé.

Galéria megnyitása

Az eszközök rendelkeznek pulzusmérővel és minden lényeges mozgási szenzorral is, egyebek mellett pedig még a stressz-szintet is meg tudják majd állapítani. A Galaxy Fitbe még egy NFC chip is kerülhetett, bár ezen a ponton ködösen fogalmaz a hivatalos közlemény. A termékek borzasztóan könnyűre lettek tervezve, hogy az egész napos viselet során se legyenek kényelmetlenek, a Galaxy Fit 24 grammit nyom, míg a Fit e csak 15 grammos. Az újdonságok bírják majd a vizet, akár 5 ATM nyomást is elviselnek, így úszni is nyugodtan magával viheti majd őket a felhasználó. A Galaxy Fitbe egy 120 mAh-s akkumulátor került, amit vezeték nélküli töltéssel lehet majd táplálni, a Galaxy Fit e 70 milliamperes kapacitású telepe pedig egy POGO pines felületen keresztül lesz táplálható.

A Samsung Galaxy Fit esetében májusi megjelenéssel és 30 ezer forintos árral kell számolni, a költséghatékony Galaxy Fit e pedig már mindössze 13 ezer forintért cserébe megvásárolható lesz, és ez áprilisban kerülhet a boltokba. A színválasztékot az előbbi esetben fekete és ezüst, az utóbbiban pedig fekete, fehér és sárga alkotja.

Samsung Galaxy Buds

Végül nézzük a Galaxy Buds néven érkező fülhallgatót, ami részben azzal hívta fel magára a figyelmet az eseményen, hogy lehet tölteni a Galaxy S10 okostelefonokkal a vezeték nélküli töltést támogató tokjának köszönhetően. Ez a teljesen kábelmentes fülhallgató prémium hangzást próbál majd biztosítani, és a hangolásában állítólag az AKG szakemberei segítették a Samsung munkáját. A Galaxy Buds támogatja a Bixby asszisztens használatát is, ennek köszönhetően hangparancsok továbbítására is képes. A Bixby közbenjárásával lehet majd itt hívásokat fogadni és kezdeményezni, üzeneteket diktálni és egyéb extra funkciókat elérni egyetlen érintéssel a fülhallgató felületén, a mobilt elő sem kell venni.

Galéria megnyitása

Az eszköz adaptív duplamikrofonos rendszerrel lett felvértezve, ezáltal kiváló lesz a hangminősége zajos helyen is. Rendelkezik egy tovább fejlesztett környezeti hang továbbítására szolgáló funkcióval is, melynek köszönhetően az emberek az utcán sétálva is biztonsággal használhatják majd a Galaxy Buds terméket, mert hallani fogják a zajokat a zene mellett. A Samsung elmondása szerint az eszköz csak 6 órán át tartó zenehallgatást lesz képes önmagában elérni, hívásokkal pedig 5 órát fog kibírni, de a tokba épített akkuról töltve további 7 órás üzemidőhöz lehet jutni, így összességében már egészen jól bírja. Mindössze 15 perc alatt majdnem 2 órányi használatra elegendő energiát vesz majd fel a tokból a szerkezet – és ahogy azt fent említettük, ezt akár egy SGS10-ről is újra lehet tölteni.

A Samsung Galaxy Buds fülhallgató márciusban fog befutni, és ezért 49 ezer forintot kell majd leszurkolni. A vásárlók sárga, fekete vagy fehér színben csaphatnak le rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward