Új, USB-C portos külső SSD sorozatot mutatott be a Patriot

A PXD sorozat tagjai gyorsak és könnyűek, házuk pedig alumíniumból készül, ami egyben a lapkák hűtéséről is gondoskodhat.

Új, USB-C portos külső SSD sorozatot mutatott be a Patriot

A Patriot piacra dobta PXD sorozatú külső SSD meghajtóit, amelyek a CES 2020 alkalmával már felbukkantak. Az újdonságok USB 3.1 Gen2 Type-C portot használnak, így maximum 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhatnak, a kék alumíniumház pedig PCI Express 3.0 x4-es SSD kártyát rejt. Adattároló kapacitás tekintetében 512 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek közül lehet választani, amelyek többféle konfigurációval is kompatibilisek, hiszen a gyártó USB-C->USB-A típusú kábelt mellékel hozzájuk, de természetesen USB-C->USB-C kábellel is használhatóak, így a modern noteszgépekkel és asztali számítógépekkel is tökéletesen kompatibilisek.

Ezek a meghajtók lényegében az a pendrive-ok és a Thunderbolt 3-as megoldások közé érkeztek, ugyanis előbbieknél lényegesen gyorsabbak, utóbbiak piaci esélyeit azonban nem rontják, hiszen „csak” 1000 MB/s-os maximális adatátviteli sávszélesség elérésére képesek. Az alumíniumházban található SSD-k lelkét egy Phison PS5013-E13T típusú vezérlő adja, amely DRAM nélkül dolgozik és 3D NAND Flash lapkákat irányít. A DRAM-nélküli felépítésnek köszönhetően az SSD-k pSLC módba programozott gyorsítótárral dolgoznak, ám ennek kapacitására nem derült fény, valamint arra sem, hogy milyen írási tempóra számíthatunk, ha ez a gyorsítótár betelik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A PXD sorozat tagjai a Windows 10 és a macOS 10.13-as operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilisek, ezeknél külön driverre sincs szükség a termékek használatához, a régebbi operációs rendszerek esetében azonban driver is kellhet, ám ezzel kapcsolatban nem adott további tájékoztatást a vállalat. A termékek ezzel együtt akár játékkonzolokhoz is passzolnak.

A 35 grammos külső SSD meghajtók rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Az 512 GB-os modell 100 dollárba, az 1 TB-os 180 dollárba, míg a 2 TB-os változat 300 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap