Új tápegységekkel és kábelrendezővel jelentkezik a Seasonic

A minőségi tápegységeiről ismert gyártó passzív és aktív hűtésű tápegységekkel, valamint egy kábelmenedzsmentet segítő eszközzel jelentkezik.

Új tápegységekkel és kábelrendezővel jelentkezik a Seasonic

Új tápegységek remek hatásfokkal és passzív hűtéssel

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vállalat két friss tápegységgel rukkolt elő, amelyek közül a Prime Fanless TX-700 kínálja a nagyobb terhelhetőséget. Ez a modell a korábbi Prime Fanless TX-600 fölé érkezik, ami még csak 600 W-os terhelhetőséggel rendelkezett: Az új modell már két darab 4+4 tűs EPS tápcsatlakozóval rendelkezik, amelyek mellett hat darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó, valamint 12 darab SATA tápcsatlakozó is helyet kapott a fedélzeten. A remekül felszerelt, hangtalanul működő tápegység meglehetősen jó hatásfokkal dolgozik, ugyanis kiérdemelte a 80Plus Titanium minősítést, így hatásfoka 115 V-os váltakozó áramú elektromos hálózat esetén is meghaladja a 94%-ot. A tápfeszültségek ráadásul igen-igen stabilak, ugyanis a feszültséghullám mértéke a 20 mV-os tartományon belül marad, az MTLR (Micro-Tolerance Load Regulation) pedig 0,5%-on belül marad a fő feszültségágakon, ami szintén remek stabilitásról árulkodik. A 700 W-os tápegység alumínium elektrolit kondenzátorokat használ, a hűtést pedig tovább optimalizálták, így annak hatásfoka még jobb lett. A minőségi tápegység 12 év jótállással kerül majd a boltok polcaira.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A kisebb fogyasztás mellett működő konfigurációkat egy 500 W-os passzív tápegységgel, a Prime Fanless PX-500-as modellel veszi célba a Seasonic. Ez a modell szintén remek hatásfokkal rendelkezik, hiszen kiérdemelte a 80Plus Platinum minősítést, feszültségszabályozás terén pedig ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint fentebb bemutatott társa. A passzív hűtéssel ellátott termék szintén két darab 4+4 tűs EPS csatlakozót kapott, a videokártyákat pedig négy darab 6+2 tűs tápcsatlakozóval szolgálja ki, vagyis egy szerényebb HEDT konfiguráció igényeit maradéktalanul teljesíteni tudja. A 12 év jótállás ebben az esetben is jár.

Core sorozatú tápegységek TuF Gaming Alliance jelöléssel

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vállalatnál időszerűnek látták, hogy a 2017-ben piacra dobott CORE sorozatú tápegységsorozatot frissítsék, így a korábbi 80Plus Bronze hatásfokkal rendelkező megoldások helyét hamarosan átveszik a 80Plus Gold minősítéssel ellátott 2019-es modellek. A Seasonic a tervek szerint 450 W-os, 550 W-os, 650 W-os és 750 W-os kivitelben dobja piacra a friss termékeket, amelyek közül a Computex 2019 alkalmával a félmoduláris 450 W-os, illetve a teljesem moduláris kábelezéssel érkező 650 W-os modell tűnt fel.

Galéria megnyitása

Az összes új tápegység kompakt, mindössze 140 milliméter hosszú házzal rendelkezik, amelynek szellőztetését egy 120 milliméteres ventilátor végzi – a légkeverő alacsony terhelés alkalmával leáll, így a tápegység zajtalanul üzemelhet. A kereskedelem fő áramába szánt tápegységek DC-DC kapcsolással dolgoznak, a feszültégszabályozás pedig szigorú keretek között zajlik – a tűrés +/-4%. Mindegyik tápegység egyetlen 12 V-os tápággal gazdálkodik, valamint mindannyian rendelkeznek aktív PFX támogatással is. Természetesen a szokásos védelmi áramkör sem hiányzik a fedélzetről, ami a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, a túlterheléssel, a túlmelegedéssel és a rövidzárral szemben egyaránt véd. Ezek a tápegységek már nem 12, hanem „csak” 7 év jótállással érkeznek, ami ebben a kategóriában jónak számít.

Seasonic Connect, a kábelmenedzsment új eszköze

A standon egy különleges kiegészítő is feltűnt, ami a kábelek esztétikus elrendezésében segít. A vékony és hosszú házzal rendelkező egység igazából egy hub, ami a tápegység csatlakozóit osztja szét és az alaplaptálca hátoldalán kaphat helyet. Az elosztó segítségével elméletileg könnyebb elvezetni a 24-tűs ATX, a SATA, az EPS és a PCI Express tápcsatlakozókat, hiszen a tápcsatlakozók közelebb kerülnek az eszközökhöz, így rövidebb kábel is elegendő az elvezetéshez, ami egyszerűsíti a kábelmenedzsmentet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A tápegység és a hub között egyetlen vastag kábelköteg teremt kapcsolatot, amelyen keresztül a +12 V-os, a +5 V-os és a +3,3 V-os feszültségágak egyaránt átjutnak az elosztóhoz. Éppen ezért a tápegység hátulján nincsenek is moduláris tápcsatlakozók, hiszen azokat a Connect tartalmazza. Az érdekes koncepciót elsőként várhatóan a Prime GX750-es tápegység alkalmazhatja majd, amely 80Plus Gold minősítéssel érkezik és a felső-középkategóriát veszi célba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap