Új SSD-k és pendrive-ok, külső és belső HDD házak

Új SSD-k és pendrive-ok, külső és belső HDD házak

Az adattárolók és a hozzájuk tartozó kiegészítők piacán hatalmas mozgást tapasztalhatunk: a Verbatim új pendrive-ot, a Patriot új SSD meghajtókat, míg a RaidSonic és a Raidon különböző merevlemez házakat mutatott be.

[bold]Patriot Torqx TRB SSD meghajtók, JMicron vezérlővel

[/bold]

A Patriot kínálatában megjelentek a Torqx TRB sorozatú SSD meghajtók, amelyek kifejezetten a belépő szintű megoldásokat kereső felhasználókat veszik célba. A 2,5 hüvelykes formátummal érkező termékek 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek forgalomba és a JMicron JMF616-os SSD vezérlő chipjére támaszkodnak.

Az MLC típusú NAND Flash chipeket alkalmazó újdonságok alumínium házban foglalnak helyet és 64 MB-nyi gyorsítótárral gazdálkodhatnak. A meghajtók SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott mobil vagy asztali konfigurációhoz. A Torqx TRB egységek másfélmillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni, ami átlagos teljesítménynek mondható és természetesen TRIM támogatással is büszkélkednek. A 64 GB-os modell esetében 260 MB/s-os maximális olvasási- és 245 MB/s-os maximális írási sebesség áll rendelkezésre, ám a 32 GB-os modellnél már be kell érnünk 115 MB/s-os maximális olvasási- és 60 MB/s-os maximális írási tempóval.

A két friss jövevény három év garanciával kerül majd forgalomba. A Torqx TRB SSD  meghajtók már előrendelhetőek, ajánlott végfelhasználói áruk sorrendben 74 euró (32 GB) és 118 euró (64GB).

[bold]Pici pendrive-ok netbookokhoz a Verbatim műhelyéből

[/bold]

A Store 'n' Go sorozatba tartozó, Netbook USB drive névre keresztelt pendrive-ok rendkívül picik, az egységek mindössze 17,15 x 14,85 x 7,7 mm-es mérettel és 2 grammos súllyal bírnak. A termékek USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az netbookokhoz vagy egyéb mobil-, illetve asztali PC konfigurációhoz. Az új hordozható adattárolók 11 MB/s-os olvasási- és 3 MB/s-os írási sebességet kínálnak és többféle változatban kerülnek forgalomba, már ami az adattároló kapacitásukat illeti.

A két év garanciával érkező pendrive-ok közül a 8 GB-os modell 12,43 angol fontba, 16 GB-os társa pedig 15,44 angol fontba kerül. A 32 GB-os változat árával kapcsolatban nem érkeztek információk.

[bold]2,5 colos külső merevlemez ház, 256-bites AES titkosítással

[/bold]

A RaidSonic kínálatában egy meglehetősen érdekes kis kiegészítő jelent meg, amely tulajdonképpen nem más, mint egy 2,5 hüvelykes adattárolók számára készített külső ház. A ház belsejében egy 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtót vagy merevlemezt helyezhetünk el és egyúttal a rajta lévő fontos adatok biztonságáról is gondoskodhatunk.

Az IB-SAFE22 típusjelzéssel ellátott termék az Icy Box sorozatban foglal helyet és amellett, hogy igen tetszetős, még adatbiztonság tekintetében is tartogat meglepetéseket. Az USB 2.0-s csatolófelülettel érkező termék hátulján nem egy, hanem rögtön két darab microUSB port is található, amelyek közül az egyik az adatátvitelhez szükséges, míg a másikba egy speciális USB kulcs illeszthető, amely feloldja a merevlemezházban található meghajtó 256-bites AES védelmét, így hozzáférhetünk a meghajtón tárolt adatainkhoz. A rendszer hardveres 256-bites AES kódolással védi a merevlemezen vagy az SSD meghajtón lévő fájlokat és könyvtárakat.

A fehérben pompázó külső HDD/SSD ház már megjelent kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 49 euró magasságában helyezkedik el.

[bold]Raidon mobilrack 2,5 colos és 3,5 colos merevlemezek vagy SSD meghajtók számára

[/bold]

A Raidon Technology egy új mobilracket mutatott be, amely egyetlen 5,25 hüvelykes bővítőhelyet foglal el, cserébe viszont egy 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is kínál a merevlemezeke vagy az SSD meghajtók számára. A különlegesség az iS1010-2S-S2 termékkódot kapta és kifejezetten SATA csatolófelülettel ellátott adattárolókhoz lett kifejlesztve.

A tálcanélküli dizájnnal érkező újdonság rendelkezik HotSwap támogatással is, azaz a rendszer kikapcsolása nélkül is cserélhetünk benne adattárolót. A meghajtók hűtéséről egy 40 mm-es ventilátor gondoskodik, a rendszer pedig kompatibilis mind a Windows, mind pedig  Linux operációs rendszerekkel. A 3,5 hüvelykes és a 2,5 hüvelykes meghajtók által kínált adattároló kapacitást a JBOD technológiának köszönhetően összevonhatjuk, ekkor a rendszer összevonja a két meghajtót és egyetlen nagy adattároló tömbként teszi őket elérhetővé. Ebben az esetben redundancia nincs, így ha bármelyik adattároló megsérül, akkor adataink elvesznek.

Az ötletes terméket ugyan már bemutatta a gyártó, de azt sajnos nem árulta el, hogy mikor találkozhatunk az iS1010-2S-S2-es modellel az üzletek polcain, illetve mennyit kell majd letenni az asztalra, ha erre a megoldásra fáj a fogunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward