Új ruhába öltözve nyújt több funkciót a Gmail

Új ruhába öltözve nyújt több funkciót a Gmail

A Google tavaly bemutatta a levelező szolgáltatásában a szűrési lehetőséget, amit a webes felületen lehetett használni az e-mailek gyorsabb keresése érdekében. Időközben ez már olyan funkciót is kapott, amivel egyedi szűrőket hozhatnak létre a felhasználók. Most pedig ez a fejlesztés elérte a mobilokat is.

A Gmailen lehetőség lesz már úgy keresni, hogy különböző szűrési paramétereket állít be magának az ember, ezáltal gyorsabban megtalálhatja azt a tartalmat, amire éppen szüksége van. Így néhány alapinformáció ismeretében is kiszűrhetőek azok a levelek, amikre szükség lehet adott helyzetben. Kicsi, de rendkívül hasznos fejlesztés ez, és mivel a weben már hosszabb ideje felbukkant, így időszerű volt mobilon is bevetni.

Lehetőség van a levelek tömkelegében szűrni az alapján, hogy ki küldte azt, kiválasztható, hogy ki volt még a levelező listában, amennyiben több címzettje volt. Előhalászhatóak egy adott dátum alapján a levelek, vagy éppen azt is meg lehet adni, hogy volt-e benne csatolmány, vagy sem. Sok esetben ez is nagy segítség tud lenni.

Galéria megnyitása

A Google távolról kapcsolja be ezt a fejlesztést, és fokozatosan teszi elérhetővé a felhasználók számára. Nem kell frissíteni az applikációt ahhoz, hogy ez megjelenjen. Persze ettől függetlenül nem árt mindig a szoftverek legaktuálisabb verzióját használni. Mindenki számára október végéig teszi a szűrőket elérhetővé a vállalat.

A Gmail másik újítása, hogy megváltozott valamelyest a grafikus felhasználói felülete. Az embereknek a szeme így elkezdheti szokni azt a megjelenést, amit a vállalat az Android 12 operációs rendszerrel fog bevezetni. A Material You elég jelentősen eltér majd a korábban használt Material dizájntól, úgy lesz színesebb, hogy igazából nem válik tolakodóvá, és ezt lehet érezni a Gmail esetében is.

Fontos, hogy nincsenek már erőteljes kontúrvonalak, csak a színek miatt különülnek el a felület elemei, és igazából a színek pedig csak minimális árnyalati eltéréseket mutatnak, de mégis tökéletesen elkülönül a felületen minden. Pontosan látni az új üzenet gombját, a levelek ikonját és azon a számlálót, ami azért elüt a környezetétől, hogy hangsúlyosabb legyen, de így sem bántó.

Galéria megnyitása

Az alsó sáv és a Levélírás gomb is nagyobb lett egyébként, szembetűnőbbek, és nagyobb a hely a levelek között, szóval egy kicsit pazarlóbbá vált ebből a szempontból a Gmail, kevesebb hasznos tartalmat lehet azonnal látni. Alul a Google kiemeli az elérhető fontosabb szolgáltatásait is. Bár most még ez a megjelenés furcsának fog hatni, az biztos, idővel azonban a Google minden alkalmazása ilyen megjelenésre fog váltani, hogy a Material You egységét kiemeljék.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap