Shop menü

ÚJ PRÉMIUM WALKMAN A SONY PALETTÁJÁN

A NW-ZX707 igazi különlegesség. Minden a minőségi zenehallgatásnak van alárendelve, a Sony szerint evolúciós előrelépést jelent a hordozható zene hallgatásában.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új prémium Walkman a Sony palettáján

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Sony új Walkman lejátszóval rukkolt elő, most pedig ismét ilyen hír került terítékre, csak ezúttal egy még drágább, még magasabb színvonalat képviselő megoldással állunk szemben: az NW-A306 után most itt az NW-ZX707.

Habár manapság már szinte mindenki a mobiljáról hallgat zenét ha valahova megy otthonról, de azért még mindig van egy szűk réteg, aki nem sajnál plusz pénzért különálló lejátszót vásárolni, ami lényegesen magasabb hangminőséget képes nyújtani, és egyéb izgalmas technológiákkal kecsegteti a műkedvelőket. Az NW-ZX707 esetében a tervezés és a gyártás során használt komponensek a magas elvárásoknak megfelelőek, kizárólag csúcskategóriás egységek találhatóak benne, amit a sajtóanyag hosszasan ecsetel.

Galéria megnyitása

A szerkezet egy 5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, amit érintésekkel lehet kezelni, de a tervezők gombokkal is bőven ellátták a lejátszót, hogy ne kelljen minden apróság miatt a képernyőn babrálni. A hangerő állítása, a lejátszás kezelése és a némítás egy pillanat alatt megoldható gyorsgombokkal. Az NW-ZX707 kijelzője 1280 x 720 képpontos felbontású, tehát nem fog csúcsminőségű látvánnyal szolgálni, de nem is ez a célja. A termék Android 12 operációs rendszert használ, ennek köszönhetően alkalmazások bőséges kínálata áll majd a felhasználók rendelkezésére.

Galéria megnyitása

Mikor arról beszélünk, hogy egy ilyen eszköz ténylegesen más élményt tud nyújtani a zenehallgatás során, mint egy okostelefon, akkor ezt teljesen komolyan kell venni. A Sony sok egyéb technológiai megoldás mellett az NW-ZX707-et felszerelte az egyedileg tervezett Vinyl processzorral. Ez az egység egy különleges, bakelites karaktert ad a zenékhez, ha valaki éppen erre vágyna például egy régi klasszikus hallgatása közben.

Galéria megnyitása

Kiemelte a Sony azt is, hogy nemcsak, hogy biztosított a DSD támogatás akár 11,2 MHz-ig, hanem megkapta az újdonság a DSD Remastering Engine-t is, ami a PCM hanganyagot képes jelentősen feljavítani. Ennek köszönhetően a zene karaktere lényegesen közelebb kerül ahhoz, mint amikor analóg módon megy a lejátszás. A DSEE Ultimate eljárás pedig menet közben, valós időben képes felskálázni az alapvetően tömörített audió tartalmakat.

Galéria megnyitása

Az újdonság 64 GB-os tárhellyel kerül majd a boltokba, amiből 47 GB-os lehet szabadon hasznosítani dalok offline tárolására. Bővíthető is az NW-ZX707, microSD kártyával bármikor megtoldható a tárkapacitás. Persze képes az eszköz zenestreamingre is, ha a felhasználó ilyen platformot venne inkább igénybe. Támogatja a készülék a 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi-t, és van benne Bluetooth is, ami az aptX HD kodeket, és persze a lossless zenehallgatást lehetővé tevő LDAC-t is támogatja. NFC-vel is szolgál a készülék a könnyebb társításhoz.

Galéria megnyitása

A terméknek nemcsak egy hagyományos 3,5 milliméteres Jack csatlakozó van a tetején, hanem egy kiegyensúlyozott standard jacket is kapott, ami egyébként 4,4 milliméteres. Az NW-ZX707 vállain a Sony arany festéssel emelte ki a csatlakozókat. Rendelkezik a masina egy C-típusú USB-vel is, ami direkt USB 3.2 Gen1 szabványnak megfelelő, hogy a nagyméretű fájlokat gyorsan tudja mozgatni a személyi számítógépek és a lejátszó között.

Galéria megnyitása

Általános használatban 23 órás üzemidővel kecsegtet hírünk alanya, ami azért nem olyan sok. Szerényebb minőségű hanganyagokkal ez lehet több is, de rövidebb üzemidő is előfordulhat, ha például DSD anyagokat hallgat az ember. A lejátszó töltése sem megy túl gyorsan, 3,5 órát vesz igénybe a teljes feltöltése. Teljesen fémből van az új Walkman háza, így nem meglepő, hogy 227 grammot nyom, miközben egy 132,3 x 72,5 x 16,9 milliméteres konstrukcióról beszélhetünk.

A Sony NW-ZX707 900 dolláros áron lesz megvásárolható, ami jóval drágább, mint a januárban terítékre került NW-A306. A vállalat kínálatában viszont még ennél is van fentebb, a WM1ZM2 Walkman már milliós árszintet képvisel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére