Új Pascal alapú videokártyák – maximálishoz közeli tuninggal

Az MSI mérnökei két nagyon keményen tuningolt videokártyát készítettek, amelyek a maximális teljesítményre vágyó gamerek számára lehetnek igazán ideálisak.

Új Pascal alapú videokártyák – maximálishoz közeli tuninggal

Az MSI két nagyon komolyan tuningolt videokártyával rukkolt elő, amelyek mindketten a Gaming Z sorozatot erősítik. Ezek még a korábban bejelentett Gaming X modelleket is lekörözik, ami azért nem kis szó.

MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G

A Gaming Z sorozatban egy GeForce GTX 1080-as és egy GeForce GTX 1070-es videokártya található, amelyek egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapra épülnek. A maximális stabilitásról és a hosszú élettartamról Military Class 4-es alkatrészek gondoskodnak, a tápellátást pedig tízfázisú VRM áramkör végzi, ami egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G

A beton stabil alapok jóvoltából a GeForce GTX 1080 GPU-ja 1771 MHz-es alap- és 1911 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet alkalmaz, ami igen komoly előrelépés a referencia modelleknél érvényben lévő 1607 MHz-es alap- és 1733 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelhez képest. Ez persze az OC Mode, Gaming Mode esetén 1733/1873 MHz-es, Silent Mode esetén pedig 1607/1733 MHz-es órajelekre kell felkészülni. A 8 GB-nyi GDDR5X típusú memóriachip esetében üzemmódtól függően 10 GHz-es, illetve 10,1 GHz-es effektív órajelet alkalmaznak, vagyis itt minimális a tuning.

MSI GeForce® GTX 1080 GAMING Z 8G

A GeForce GTX 1070-es modellnél OC Mode esetén 1657 MHz-es alap- és 1860 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet állítottak be, ami Gaming Mode alatt 1632/1835 MHz-re, Silent Mode esetén pedig 1506/1683 MHz-re módosul – utóbbi egyébként a referencia érték. A 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória üzemmódtól függően 8 GHz-es vagy 8,1 GHz-es effektív órajelet használ.

A melegedő komponensek fölé a gyártó legújabb, Twin FrozR VI fantázianévre keresztelt kétventilátoros hűtését szerelték, ami halkan és hatékonyan dolgozik, hála a TORX Fan 2.0 típusú, dupla golyóscsapágyazással ellátott légkeverőknek. Amennyiben a GPU üzemi hőmérséklete éppen 60 Celius fok alatt helyezkedik el, akkor a ventilátorok leállnak, így hangtalanul, passzív hűtéssel dolgozhat a videokártya. A GPU által termelt hő felvételét szögletesre alakított, hasábszerű hőcsövek segítik, amelyek hatékonyabban, nagyobb felületen keresztül érintkeznek a réz talpazattal, a GPU és a talpazat közé pedig még prémiumkategóriás hővezető pasztát is felvisznek, ami tovább javítja a hőátadás hatásfokát.

A hatékonyabb hűtés és az igényesebb megjelenés érdekében a hátlapi hűtőlemez is alaptartozék, sőt, 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világító rendszert is kapunk. A videokártyák egyébként 279 milliméter hosszúak, 140 milliméter szélesek és 42 milliméter magasak.

MSI GeForce® GTX 1080 GAMING Z 8G

Az újdonságok három darab DisplayPort 1.3/1.4-es, egy HDMI 2.0b, valamint egy Dual-Link DVI-D porttal érkeznek. Megjelenésükre az elkövetkező hetek folyamán számíthatunk, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd. Valószínűleg persze nem lesznek olcsóak, mert az eddigi tapasztalataink alapján szinte mindent kipasszíroztak a GPU-kból, amit ki lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward