Új okostelefonokat mutatott be a Polaroid

Mindegyik készülék a középkategóriát erősíti. A Polaroid Snap széria három különböző méretű mobillal jön, a Power sorozat pedig a P600-zal gyarapodott.

Új okostelefonokat mutatott be a Polaroid

A Polaroid összesen négy új mobilt villantott meg a CES során, ám ezek közül hármat a Snap széria ad szinte teljesen ugyanolyan képességekkel, jóformán csak a képátlóval variált ezeknél a vállalat. A Snap okostelefonok mellett bemutatkozott még a Power P600, ami a vállalat legjobb konstrukciója, kvázi „csúcsmodellje” lesz.

Polaroid Snap

A Snap család tagjai 5, 5,5 és 6 hüvelykes méretben lesznek elérhetőek, ezek az S50, S55 és S60 típusazonosítóval lettek illetve. Mérettől függetlenül széles betekintési szögeket nyújtó IPS technológia, valamint 720p-s felbontás jellemzi a készülékeket, így 294, 267 és 245 PPI-s pixelsűrűséggel kell számolni az egyes modellek esetében. Az operációs rendszer szerepét mindegyik okostelefonon az Android 5.1 tölti be. A Lollipop nem sok módosításon esett át, legfeljebb néhány előre telepített applikációba futhatnak bele az érdeklődők. Fontos viszont, hogy a Polaroid elmondása szerint mindannyian megkapják majd az Android 6.0 frissítést. Az eszközök kamerarendszere két egységből áll, az előlapjukra egy 5, hátoldalukra pedig már egy 13 megapixeles egység került. A Snapok képesek lesznek Full HD videók rögzítésére, és a főkamerájukat lehet majd este, rosszabb fényviszonyok mellett is használni, mivel került a hátlapjukra LED-es villanó.

A mobiltelefonokban ugyanaz a lapka tevékenykedik. Egy egyelőre ismeretlen központi chipről beszélhetünk, mindössze annyi derült ki a bevetésre küldött megoldásról, hogy négymagos konstrukcióról van szó. A rendszermemória és a háttértár méretét figyelembe véve két kivitelben lesznek megvásárolhatóak a készülékek; a beszámolók szerint a Polaroid 1 GB RAM-mal és 8 GB-os háttértárral, vagy 2 GB memóriával és 16 GB-os tárhellyel kínálja majd a masinákat. A Snap S50, S55 és S60 4G LTE hálózati modemmel karöltve érkezik, ennél több részlet azonban nem derült ki a kapcsolati képességeiket illetően. Persze azt biztosra vehetjük, hogy a WLAN, GPS és Bluetooth trió egyik mobilnál sem fog hiányozni, továbbá kiderült, hogy mindegyik kettő SIM kártya kezelésére lett felkészítve, amiért jár nekik a piros pont.

A Polaroid Snap széria S50, S55 és S60 tagjai 130, 150 és 180 dolláros áron lesznek megvásárolhatóak. A vállalat arról nem beszélt eddig, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a költséghatékony okostelefonok hármasa.

Polaroid Power

A Power P600 néven érkező készülék már egy jobban kvalifikált modell lesz erősebb hardverrel és jobb képminőséget produkáló megjelenítővel. Kezdjük is a mobil szemrevételezését ez utóbbi ponton. A P600 egy 6 colos panellel karöltve érkezik, szóval vérbeli phabletnek számít, a felbontása 1920 x 1080 képpontos és IPS technológiát alkalmaz a megfelelő eredmény elérése érdekében. A Polaroid ezt a masinát egy nyolcmagos központi chip kegyére bízta, ami jó kilátásokkal kecsegtet, de sajnos ennél közelebbi információnk nincs a felhasznált lapkáról. A rendszermemóriával is bőkezűen bántak a tervezők, ugyanis nem kevesebb mint 3 GB RAM került az okostelefonba, ez már csak igazán extrém körülmények között válhat szűkössé. A Power P600 háttértára 32 GB-os, ami szintén komoly fegyvertény, hiszen ezáltal a legtöbb felhasználónak nem kell memóriakártyára plusz pénzt költenie, de persze a bővítési lehetőség is adott, ha valaki számára ez a kapacitás is kevésnek bizonyulna.

Ebben a Polaroid mobilban is egy 13 megapixeles főkamera fedezhető fel, épp, mint a Snap modellekben, az előlapjára viszont már egy 8 MPixeles szelfiegység került. A Power P600 1080p-s videók rögzítésére alkalmas mind az előlapi, mind pedig a főkamerával, sőt mi több, mindkettő egységet bátran használatba lehet venni rosszabb fényviszonyok mellett is, mert elől és hátul egyaránt van LED-es „vaku”. Az eszköz 4G LTE támogatással lett ellátva, de biztosan részét képezi Bluetooth modul, Wi-Fi és A-GPS navigációs egység is. A dobozból Android 5.1 operációs rendszerrel kerül ki, de idővel a Lollipop helyébe a Marshmallow lép majd, tehát a Polaroid ígérete szerint a vásárlók az Android 6.0-ból is részesülni fognak. A Power névből arra lehetne következtetni, hogy az átlagosnál nagyobb akkumulátornak ad otthont, de ez csak közvetve igaz. Maga a mobil csak egy 2950 mAh-s kapacitású telepet foglal keretbe, viszont a Polaroid mellékel a P600-hoz egy 8000 mAh-s energiabankot, amellyel legalább kétszer teljesen újra lehet tölteni a telefont. A feltöltött gépezet és a külső akkumulátor együtt már egy jó utazós, túrázós páros képében tetszeleg.

A Polaroid Power P600 már nemcsak erősebb, hanem egy fokkal drágább is, mint a Snap okostelefonok, ezért a modellért 250 dollárt kell majd leszurkolnia a vásárlóknak. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward