Új lehetőségeket terjesztett ki globálisan a Google az Assistantnál

Jobb lesz az élmény a Voice Match révén, mindenki elérheti a kulcsszó érzékenységének az állítását, és más fejlesztésre is számítani lehet.

Új lehetőségeket terjesztett ki globálisan a Google az Assistantnál

A Google pihenés nélkül fejleszti a Google Assistant szolgáltatást. Ezúttal főleg olyan fejlesztésekkel lehet itt számolni, amelyek nem teljesen újak, de eddig csak szűkebb keretek között voltak elérhetőek, vagy korlátoltabban működtek. A digitális asszisztens főleg az otthoni környezetekben lesz ezáltal jobb társ.

A Google már tavaly létrehozta a Voice Match funkciót az Assistant esetében, ami arra szolgál, hogy a felhasználókat a hangmintája alapján képes egy adott eszköz beazonosítani. Ezáltal személyre szabott válaszokat tudott adni a felhasználók számára. És most már akár hat teljesen eltérő személynek a hangját is hozzá lehet majd kapcsolni egy háztartásban található készülékhez. Az intelligens rendszer mindig pontosan tudja majd, hogy éppen ki beszél hozzá.

A Voice Match révén reggel a Google pontosan tudja majd, hogy kinek a napirendjét kell felolvasnia, mikor azt kérik tőle, és azzal is tisztában lesz, hogy amikor a forgalomról kérnek tőle információt, akkor milyen útvonalban kell majd gondolkodnia. Ez egy remek kényelmi lehetőség, de egyelőre még csak néhány nyelv esetében támogatott.

Galéria megnyitása

A Google Assistant áprilisban kapta meg azt a képességet, hogy lehet állítani az érzékenységet a kulcsszavak használatának a hallgatásához. Ezáltal minden korábbinál jobban lehet finomhangolni a rendszer működését. És mostantól már globálisan elérhető az összes Google Assistantot támogató hangszórónál, valamint a Smart Display eszközöknél is ez az opció. Ennek köszönhetően az adott helység zajszintjéhez lehet igazítani a hallgatózás érzékenységét a „Hey, Google” parancs hallgatása közben.

Arra is lehetőséget nyújt a továbbiakban a Google Assistant, hogy egy háztartásban a felhasználó alapértelmezett hangszórót állítson be a különböző hangkeltők közül. Ennek köszönhetően már meg lehet majd azt oldani, hogy a konyhában kiadott zenehallgatási utasítással a nappaliban található hangrendszeren induljon el a muzsika. A Google Home applikáviónak a beállításaiban kell majd a kapcsolódó hangeszközök listájából beállítani azt, ami az alapértelmezett szerepet kell, hogy betöltse.

Galéria megnyitása

Ha az ember beállított egy alapértelmezett hangrendszert, akkor, amikor hangutasítást ad, akkor elegendő lesz annyit mondani a házban bármelyik intelligens hangszórónak vagy Smart Display megoldásnak, hogy „Hey, Google, játsz egy kis rockott.” És ilyenkor a készülék automatikusan az alapértelmezett hangszórón indítja el a kívánt zenét. Ha mást szeretne elérni az eszköz tulajdonosa, akkor kell csak konkrétabb utasítást kiadni.

A Google az utóbbi időben már egyre nagyobb erőbedobással tolja az okosotthonos eszközöknek a szekerét. A mostani frissítés mellett érdemes például azt is megnézni, hogy az Android 11 esetében az egyik jelentősebb újítás a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával előcsalogatható, okoseszköz kezelő felület lesz a Google Home program részeként.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap