Új lapkezelőt tesztel a Google a Chrome-ban

Új lapkezelőt tesztel a Google a Chrome-ban

Az okostelefonokra szabott Chrome böngészőben egészen megváltozhat a megnyitott lapok kezelése. Az új felületet egyelőre csak azok érhetik el, akik a Chrome Canary alkalmazást használják, de ez a jövőben minden bizonnyal megváltozik majd.

Az eddigi vertikális grafikus felületet egy horizontális válthatja fel. A Google Chrome-ban nagyon régóta nem változott komolyabban a megnyitott lapok kezelésére szolgáló rész, de hamarosan radikálisan átrajzolódhat ez. Ahogy az alábbi képeken látszik, az új lapkezelőben már nemcsak, hogy nem vertikálisan lehet az oldalak között keresgélni, de az átfedésnek is vége, és egymás mellett pörgethetőek a lapok. Ez egyrészt jó, mert így az előnézetben mindent lehet látni, másrészt viszont rossz, mert tovább tarthat egy bizonyos weblap megkeresése – főleg olyan esetekben, ha már egy tucatnyi vagy akár még több van benyitva. Az inkognitóban lévő oldalak kezelése is más lesz. Ha felül megérinti a felhasználó az inkognitó piktogramját, akkor azok az oldalak kerülnek előre, ha újra megnyomja ezt, akkor pedig ismét a hagyományosak lesznek láthatóak.

Akik telepítik a Chrome Canary alkalmazást a Google Play Áruházból az androidos mobiljukra, azok már ki is próbálhatják ezt a lehetőséget a böngészőben. Alapértelmezetten még ebben az applikációban sem így jelennek meg a benyitott lapok, de viszonylag egyszerűen beállítható az új megjelenítés. A programban a chrome://flags részen meg kell keresni a #enable-horizontal-tab-switcher bejegyzést, és ha megvan, akkor már csak engedélyezni kell.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nagyon nehéz megmondani, hogy mikortól fogja alapértelmezetten ezt a lapkezelőt használni a Google a Chrome-ban. Mivel még a Canary alkalmazásban is csak külön bekapcsolva használható, valószínűleg sokáig kell arra várni, hogy a teljes értékű programban alapértelmezetten megjelenjen. Elképzelhető, hogy az Android P érkezésével fogja ezt bevezetni a vállalat, hiszen az Android P esetében az új alkalmazásváltóban ugyanúgy jelennek meg egymás mellett a korábban futtatott alkalmazások, mint itt a lapok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward