Új kiegészítőket kapott a Nexus 7 (2013)

A második generációs Nexus 7 tartozékainak lajstroma egy dokkolós állvánnyal és egy vezeték nélküli töltővel bővült.

Új kiegészítőket kapott a Nexus 7 (2013)

Az Asus jócskán megkésve, de két új kiegészítőt dobott piacra a tavaly bemutatott Nexus 7 modell mellé. Az újdonságok mindketten használhatóak a táblagép töltésére, ám más-más módon, tehát nincs átfedés a tartozékok között, ráadásul a dokkoló egyéb lehetőségekkel is rendelkezik.

Asus PW100

Az Asus már az előző Nexus 7 esetében is eljátszotta, hogy csak hónapokkal később tette elérhetővé az egyébként rendkívül hasznos gyári dokkolót a referencia tablethez, és most megint ez a helyzet, csak még nagyobb késéssel. Na de vissza a termékekhez: kétféle kiegészítő közül válogathatnak a Nexus 7 tulajok, nézzük meg mik ezek.

Asus Dock for the Nexus 7 (2013)

A dokkolós állvány egyszerűen Asus Dock for the Nexus 7 (2013) néven lesz megtalálható a boltok polcain. Ez mint egy félbe vágott képkeret, úgy tartja majd a tabletet, tehát a bele állított Nexus használható lesz álló és döntött nézetben is. Nagyjából egy centis süllyesztést kapott a talprészben a készülék, ami pedig háromszöget formáz, így tényleg mindig stabil marad az „együttes”. A táblát 60 fokos szögben tartja a megoldás. Az állvány lehetőséget nyújt a microUSB csatlakoztatására, így adatok mozgatásakor, vagy simán töltéskor is jó szolgálatot tesz a dokkoló. Extraként pedig kerül rá egy HDMI csatlakozó aljzat is.

Asus PW100

A PW100 már ilyen pluszt nem tud felmutatni. Hogyha videózni szeretne a felhasználó, miközben ennek a segítségével tölti a Nexusát, akkor kénytelen lesz valamilyen Wi-Fi streaming megoldáshoz folyamodni, vagy venni egy SlimPort adaptert. A PW100-ban egyébként pont az a lényeg, hogy vezetékek nélkül működik, hiszen egy, a Qi szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltőről van szó. A kifinomult dizájnnal rendelkező kiegészítőt úgy alakították ki az Asus tervezői, hogy akkor is ékes tagja legyen a nappalinak, ha éppen csak „porosodik” a polcon. Akárcsak a fenti dokkoló, ez is 60 fokos dőlésszögben tartja a töltés alatt álló tabletet. A tervezés során arra is odafigyeltek a mérnökök, hogy kapjon visszajelzést a töltés közben a szerkezet tulajdonosa, így az aktivitást a gyártó logójának felvillanása jelzi. Az Asus PW100 a kialakításnál fogva természetesen nemcsak a Nexus 7 (2013)-mal lesz használható, hanem más készülékeket is rá lehet majd állítani, amik támogatják a Qi szabványt.

Az Asus Dock for the Nexus 7 (2013) az olcsóbbik megoldás az újdonságok párosából. Ezért az állványért 50 dollárt kérnek majd el. Akik az Asus PW100 vezeték nélküli töltőről áhítoznak, azoknak pedig 90 dollárt kell előkészíteni a kasszához érve. Ezeket állítólag nem csak a Play Store rendszeréből lehet majd megvásárolni, hanem független forgalmazóknál is elérhetőek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward