Új készülékekkel bővült az Alcatel Pop széria

Az Alcatel összesen öt új Pop 2 mobilt, valamint egy 10,1 colos Pop táblát mutatott be.

Új készülékekkel bővült az Alcatel Pop széria

Alcatel Pop 2 (5) Premium

Az Alcatel a Pop termékcsaládba sorolja a költséghatékony okostelefonjait és tábláit, amiket elsősorban a fiatalabb generációra szabtak. A vállalat most kétféle operációs rendszerrel összesen hat új készüléket húzott elő a kalapból.

A féltucatnyi újdonság öt okostelefonból és egy táblagépből tevődik össze. A mobilok 4, 4,5 és 5 hüvelykes megjelenítőkkel lettek ellátva – a legkisebből és a legnagyobból kettő-kettő van –, a tablet pedig egy 10.1 colos panellel büszkélkedhet. Az Alcatel a legtöbb készüléknél az Android 5.0 használata mellett tette le a voksát, azonban akad két kakukktojás is a kínálatban. Az Alcatel Pop 2 (4.5) esetében a felhasználóknak be kell majd érnie az Android 4.4 KitKattel, míg az Alcatel OT Pop 2 (4) egyik változata a Microsoft Windows Phone 8.1 rendszerét futtatja. A 4, 4,5 és 5 colos mobilok általában WVGA vagy FWVGA felbontással dolgoznak, csak a Pop 2 (5) Premium képez ez alól kivételt, azt ugyanis már egy olyan IPS technológiás panellel látták el, ami 720p-s minőséggel kecsegtet. A kamerarendszert figyelembe véve is ez a kettősség jellemzi az új Pop 2 szériát. A Pop 2 (5) Premium kapott egy 2 és egy 8 megapixeles egységet, a többieknél viszont be kell érnie a vásárlóknak egy VGA előlapi kamerával, illetve egy 5 MPixeles főkamerával.

Az összes készülékbe négymagos központi chip került (beleértve a táblagépet is), ami 1,2 GHz-es órajelen üzemel majd. Szintén minden most bemutatott Pop modellre igaz az is, hogy a rendszermemória 1 GB-os. A teljesítmény tekintetében tehát közel azonosak lesznek a szerkezetek, csak a felbontás miatt lehetnek kisebb eltérések. A háttértár kérdésében is hasonló helyzet alakult ki, de ott már a két 4 hüvelykes mobil megtöri a sormintát. A legtöbb masina 8 GB tárhellyel lett ellátva, azonban a legkisebbeknél be kell érnie 4 GB-tal a vásárlóknak. Természetesen ezek bővíthetőek lesznek microSD memóriakártyával, így a szűkös kapacitásokon pillanatok alatt lehet segíteni.

Kapcsolati képességek tekintetében már csak kisebb eltérések akadnak. Négyes kategóriájú 4G LTE modem, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő mindegyik készülékben van, az androidosok pedig rendre kínálnak FM rádiót is. Az egyetlen dolog, ami csak az 5 hüvelykes mobilokat jellemzi, az az NFC chip. Az új generációs Pop mobilokat 2000 – 2500 mAh-s kapacitású akkumulátorokkal látták el. A 4 colos gépek csak 5-6 órát fognak kibírni egy feltöltéssel a gyári adat szerint, viszont a család nagyobb méretű tagjai már 12 órás beszélgetési időt produkálhatnak majd egyetlen feltöltéssel. A Premium jelzővel illetett mobilt csak feketében és fehérben lehet majd megvásárolni, a többiek viszont „szivárványos” színvilágot vonultatnak fel. Kihajtható tok az összes Pop 2 telefonhoz lesz.

A Pop 10 táblagépnél már igazán nagy, 10,1 hüvelykes felületen rajzolódik ki az Android Lollipop. Viszont kiemelte az Alcatel, hogy ennek ellenére egészen könnyű a készülék. A CES-en elmondottak alapján a 7,9 milliméter vastag házban lakó készülék csak 400 grammot nyom. A rettentő alacsony tömeg persze most is, mint a legtöbb esetben, visszaüt az akkumulátorhoz érkezve. A készülék hátlapja mögé egy mindössze 4600 mAh-s kapacitású egység került. Ehhez foghatót általában ennél kisebb táblák rejtenek. A mobilok kapcsolati lehetőségei javarészt erre a gépre is illenek, viszont a kamerarendszer egyik telefonéhoz sem hasonlít. A videóhívások bonyolítása végett az előlapjára egy 2 megapixeles megoldás került, a főkamerája viszont 5 MPixeles fényképek és Full HD videók rögzítését teszi lehetővé. A táblához a vállalat készített egy közvetlenül csatlakoztatható billentyűzetet is, ami még kényelemesebbé teheti a használatát.

Az Alcatel Onetouch egyelőre sem az árazásról, sem pedig a megjelenésről nem. Vélhetően az elkövetkezendő hónapokban bukkannak majd fel ezek a modellek az áruházak és a webshopok kínálatában, és valószínűleg általánosságban elmondható lesz, hogy kellemes árral fognak párosulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward