Shop menü

ÚJ JÁTÉKOKAT TÁMOGAT, GYORSULÁST HOZ ÉS HIBÁKAT JAVÍT A 24.7.1-ES AMD ADRENALIN DRIVER

Ezzel együtt a DOTA 2 játékosoknak is tartogat némi meglepetést: elérhetővé teszi az Anti-Lag 2 támogatást, ami javítja a késleltetést.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új játékokat támogat, gyorsulást hoz és hibákat javít a 24.7.1-es AMD Adrenalin driver

Az AMD szoftverfejlesztő részlege elkészítette a soron következő Adrenalin drivert, ami a 24.7.1-es verziószámot viseli, extraként pedig még WHQL aláírást is kapott, azaz nem béta szoftverről van szó. Új játékok terén fontos megemlíteni, hogy a csomag támogatja a Zenless Zone Zero, illetve a Kunitsu-Gami: Path of the Goddess című játékokat, így ha a minimális rendszerkövetelményeket teljesítő konfigurációnkkal szeretnénk a fent említett címek valamelyikével játszani, érdemes letölteni ezt a friss drivert.

A Kunitsu_Gami: Path of the Goddess esetében további érdekesség, hogy 4K-s felbontás mellett a Radeon RX 7900 XTX esetén akár 16%-os, a Radeon RX 7800 XT mellett akár 12%-os, míg a Radeon RX 7600 XT mellett akár 12%-os gyorsulás érhető el a 24.6.1-es driverrel mért teljesítményhez képest.

Az új driver ezzel együtt HYPR-Tune támogatást hoz a Gray Zone Warfare, a Lords of the Fallen, a RoboCop: Rogue ity, illetve a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name című játékhoz. A DOTA 2 játékosok számára jó hír lehet, hogy ez a driver Anti-Lag 2 támogatást hoz az említett játékhoz, amihez extra funkció is jár: az ALT+SHIFT+L billentyűkombinációval megjeleníthető a támogatott játékok alatt a rendszer aktuális késleltetése, hála az Anti-Lag 2 Latency Monitor névre keresztelt szolgáltatásnak. Az Anti-Lag 2 ki- és bekapcsolt állapota közötti különbség szemléltetésére a jobb CTRL gombot kell lenyomni. Fontos, hogy a DOTA 2 esetében csak DirectX 11 API mellett működik az Anti-Lag 2.

Az új driver számos hibajavítást tartalmaz, amelyek a Fortnite akadozását, a TEKKEN 8 textúrahibáit, a Dying Light 2 Stay Human: Reloaded Edition képhibáit, a PotPlayer éphibáit, illetve a Marvel’s Guardian of the Galaxy összeomlásait és hibáit javítja. Ezeken felül számos egyéb hiba javítását is tartalmazza a driver, amelyekkel kapcsolatban a dokumentáció ad bővebb felvilágosítást, csak úgy, ahogy a kijavításra váró hibákkal kapcsolatban is.

Az új driver asztali és mobil fronton egyaránt a Radeon RX 5000-es sorozattól felfelé támogatja a különböző videokártyákat, beleértve a Radeon VII modellt is. Az APU egységek esetében a Radeon 600M és a Radeon 700M sorozatú iGPU-k támogatására számíthatunk. Az új eszközillesztő-szoftvercsomag Windows 10 és Windows 11-es operációs rendszerekhez tölthető le, méghozzá innen, míg a hozzá tartozó dokumentáció itt olvasható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére