Új Inno3D GTX260 az olcsóbb, P897-es PCB-vel

Az Nvidia a GeForce GTX 260-as videokártyák esetében hamarosan újfajta PCB dizájnt alkalmaz, amelytől a vállalat azt várja, hogy segítségével költséghatékonyabb és így a piacon ár/teljesítmény tekintetében is versenyképesebb modellel szállhat ringbe. A gyártó P897-es kódnévre keresztelt, némileg átalakított és olcsóbb alkatrészekkel teletűzdelt nyomtatott áramköri lapját már bemutattuk, ám most itt az első gyártó, aki már elkészült saját GeForce GTX 260-as megoldásával, ami természetesen az olcsóbb PCB-re épül.

Új Inno3D GTX260 az olcsóbb, P897-es PCB-vel

Az 55 nm-es GPU-val ellátott GeForce GTX 260-as modelleket érintő változásokról korábban már részleteket is olvashattunk, az új dizájn segítéségével nagyjából 10-15 dollárral csökkenthető az egyes kártyák előállítási költsége. Az Nvidia egyik partnere, az Inno3D már el is készült a friss termékkel, amely a már említett P897-es nyomtatott áramköri dizájnt használja, és a hírek szerint az Inno3D saját hűtőjével lesz ellátva. Erről egyelőre nincsenek képek, ám az egyik képen látható hőcsövek alapján nagyjából sejthető, hogy az új GeForce GTX 260-as modellek esetében is a Freezer Direct Heatpipe Touch (DHT) sorozatú hűtőket alkalmazza majd a gyártó, amelyek esetében a heat pipe-ok közvetlen kapcsolatban vannak a GPU-val, így hatékonyan szállítják el a hőt a hűtő lamelláihoz, ahonnan aztán a ventilátor eltávolítja azt.

Az új modell pontos elnevezése és ára egyelőre nem ismert, jelenleg még csak a fent látható kémfotók érhetőek el az új termékkel kapcsolatban. Az Inno3D friss videokártyája az információk szerint hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban is, ám az, hogy az olcsóbban előállítható kártyák végfelhasználói ára pontosan mennyivel fog csökkenni (ha egyáltalán csökken), az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward