Új előlapi kamerát leplezett le az OmniVision

A mai okostelefonokban, lassan már kivétel nélkül, két kamera kap helyet. Tehát egyáltalán nem szűk réteget vesz célba a képalkotó megoldásokkal foglalkozó vállalat, mikor erre fordítja a figyelmét. Ráadásul ezeket a képérzékelőket, már úgy alkották meg, hogy szinte minden területen bevethető legyen, ahol a kommunikációért felelős kamerát szeretnének alkalmazni.

Új előlapi kamerát leplezett le az OmniVision

A mai okostelefonokban lassan már kivétel nélkül mindig két kamera kap helyet, egy elöl, egy hátul. Ennek köszönhetően egy egyáltalán nem szűk réteget vesz célba a képalkotó megoldásokkal foglalkozó OmniVision, mikor a minket figyelő kamerákra fordítja a figyelmét.

Az OmniVision nemrégiben mutatta be azon megoldását, mely már egészen elképesztő, 4K-s videók rögzítésére adhat majd lehetőséget, itt azonban ilyesmiről szó sem lesz, mivel ennek a szenzornak jóval kisebb területen kell elférnie. Az OV2722 modellszámot kapó szenzort úgy tervezték meg, hogy akár extrém vékony keret mellett is alkalmazható legyen, így mindössze 3 milliméteres vastagságú kávát igényel.

Az OmniVision OV2722 legnagyobb elérhető felbontása 2 megapixel. A megalkotásakor a mérnökök odafigyeltek rá, hogy az érzékenység, a képminőség és a színvisszaadás is a lehető legjobb legyen. A felvételek minőségét sok lépcsőben állíthatjuk, és a rögzítési sebességet sem korlátozza a gyártó, így ha az egészen alacsony, QVGA felbontásra állítjuk az ominózus szerkezet, akkor akár 240 képkockát is rögzíthetünk másodpercenként, amit nyolcszoros lassításban nézhetünk vissza. FullHD (1080p), illetve HD (720p) felbontások mellett 30 és 60 FPS érhető el a modullal, és ez a lényeges, hiszen a HD felbontásokat preferálják majd a készülékgyártók.

Papíron tehát jól muzsikál az OV2722. Nemsokára megjelenik kész termékekben is, és akkor kiderül milyen minőségi javulást hoz az új szenzor valójában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward