Új DDR2-es memória chipek a Microntól

A Micron új 1 Gb-es DDR2-es memória chipeket fejlesztett ki, amelyek 68 nm-es csíkszélességgel rendelkeznek. Az újdonsáok a gyártó szerint kisebbek a jelenleg forgalomban lévő chipeknél, ezel együtt a fogyasztásuk is kisebb, így főként mobil eszközökbe és szerverekbe szánja őket a Micron, mivel ezekben a környezetekben rendkívül fontos a méret és a fogyasztás.

Új DDR2-es memória chipek a Microntól

A Micron új 1 Gb-es DDR2-es memória chipeket fejlesztett ki, amelyek 68 nm-es csíkszélességgel rendelkeznek. Az újdonságok a gyártó szerint kisebbek a jelenleg forgalomban lévő chipeknél, ezzel együtt a fogyasztásuk is kisebb, így főként mobil eszközökbe és szerverekbe szánja őket a Micron, mivel ezekben a környezetekben rendkívül fontos a méret és a fogyasztás.

Az új chipek a Micron 6F2 kódnévvel ellátott technológiájával készültek, az új 1 Gb-es DDR2-es chipek mindössze 56 négyzetmilliméteres mérettel rendelkeznek. A 68nm-es gyártási technológiával készülő DDR2-es újdonságok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején indulhat meg, a DDR3-as és egyéb alacsony fogyasztású DRAM chipek a jövő év második felében érkezhetnek.

Az új, 68 nm-es gyártási technológiával készülő DDR3-as memória chipek 1600 megabit/másodperces teljesítményre lesznek képesek, ezzel együtt fogyasztásuk mintegy 20%-kal csökken a jelenleg forgalomban lévő DDR3-as memóriák fogyasztásához képest. A 68 nm-es csíkszélességgel büszkélkedő DDR3-as chipek a Micron Aspen memóriacsaládjában kapnak helyet, ez a család energiatakarékos modelleket tartalmaz, amelyek főként az adattároló szerverekben és a notebookokban kerülnek felhasználásra, hiszen ebben a két szegmensben komoly előnyökkel jár a modulok alacsony fogyasztása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward