Új billentyűzetet és Ice lake processzor kapott a 2020-as MacBook Air

Az új kiadás végre normális belépőáron érkezik, több tárhelyet kínál, valamint processzor és memória terén is előrelépést hoz, a ház viszont egy picivel vastagabb lett.

Új billentyűzetet és Ice lake processzor kapott a 2020-as MacBook Air

Az Apple kisebb meglepetést okozott azzal, hogy frissítette a MacBook Air sorozatot, ugyanis erre nem igazán utaltak az eddigi pletykák, mégis sor került a lépésre. A járvány sújtotta helyzet miatt keynote most abszolút nem volt, ám ez nem is igazán lényeges, hiszen a legfontosabb információk így is napvilágot láttak az újdonsággal kapcsolatban.

Galéria megnyitása

A 2020-as MacBook Air dizájn terén nem sokat változott, a ház viszont egy picit vastagabb lett a korábbinál, ugyanis a 15,6 milliméter helyett most 16,1 milliméter szerepel a vastagságnál. A 13,3 hüvelykes True Tone IPS kijelzőt, ami 2560 x 1600 pixeles natív felbontást használ, megtartották, így a fehéregyensúly automatikus beállítására továbbra is képes a rendszer, ehhez pedig a környezeti fényt és a környezet sajátosságait vizsgálja.

Galéria megnyitása

A hardver nagyot változott, ugyanis ez a generációs már az Intel legfrissebb, 10. generációs Intel Core processzorokat kapja, amelyek Iris Plus iGPU-val rendelkeznek, vagyis ez elég komoly előrelépés az előző generációhoz képest.

Noha az Apple nem árulta el, melyik CPU generáció tagjai lapulnak a házban, az adatok alapján csak az Ice Lake sorozatról lehet szó, hiszen a Comet Lake modellek nem tartalmaznak Iris Plus iGPU-t. CPU terén egyébként kettő- és négymagos megoldásokkal van dolgunk, amelyek a Core i3-as (2 mag| 4 szál; 1,1/3,2 GHz), Core i5-ös (négy mag | nyolc szál; 1,1/3,2 GHz) és Core i7-es (négy mag | nyolc szál; 1,2/3,8 GHz) sorozatot erősítik.

Galéria megnyitása

Üdvözlendő változás, hogy az alapértelmezett tárhelykapacitás 256 GB-ra emelkedett, de akár 2 TB-nyi NAND Flash lapkával is elérhetőek az újdonságok. Rendszermemóriából most már LPDDR4X-3733 MHz-es lapkákat használ az Apple, amelyek választástól függően 8 GB-nyi, illetve 16 GB-nyi kapacitásban érhetőek el.

A felszereltség részét képezi még egy WiFi5 + Bluetooth 5 támogatással ellátott vezérlőpáros, vagyis ezen a téren apró frissítésre került sor. A csatlakozók között most is két darab Thunderbolt 3-as portot, illetve egy 3,5 milliméteres audió csatlakozót találunk, a biztonságos felhasználó-azonosítást pedig egy Touch ID ujjlenyomat-olvasó segíti, amely mögött természetesen az Apple T2-es chip teljesít szolgálatot.

Galéria megnyitása

A vállalat ennél a modellnél már nem a pillangó-mechanikát, hanem a szokásos ollós mechanikát használja a billentyűzet esetében, amit mostanában először a 16 hüvelykes MacBook Pro kapott meg. Az érintőpad most is hatalmas és rendelkezik Force Touch támogatással is, míg az akkumulátor szerepét ismét egy 49,9 wattórás megoldás tölti be, ami felhasználástól függően maximum 11-12 órányi üzemidőt nyújt egyetlen teljes töltéssel.

Árazás terén végre helyreállt a rend, ugyanis a belépőmodell végre ismét csak 999 dollárba kerül, ami a 2018-ban bevezetett 1199 dolláros árhoz képest mindenképpen jó hír a vásárlók számára. Az alapmodellt tehát Core i3-as processzorral, 8 GB-nyi memóriával és 256 GB-os SSD-vel már ennyiért is megkapjuk, ha viszont a Core i5-ös processzorra, 8 GB-nyi memóriára, illetve 512 GB-os SSD-re vágyunk, akkor az árcédulán már 1299 dollár szerepel majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap