Új állást talált az Intel korábbi elnök-vezérigazgatója

-

Új állást talált az Intel korábbi elnök-vezérigazgatója

Az Intel korábbi vezetője, Brian Krzanich néhány hónapja, idén júniusban mondott le posztjáról, ugyanis sokkal közelebbi kapcsolatba került egyik munkatársával, mint ahogy azt a céges szabályzat engedi, azaz megszegte a magatartási kódexet, így mindneképpen távoznia kellett a cégtől. Az ügy nagy port kavart, utódját pedig még a mai napig sem sikerült megtalálni, így jelenleg ideiglenes ügyvezető irányítja a vállalatot. Krzanich 36 évet dolgozott az Intelnél, ahol 2013 májusa és 2018 júliusa között a legmagasabb, elnök-vezérigazgatói posztot tölthette be. Vezetése alatt számos pozitívumot sikerült elérnie, például segített abban, hogy az Intel nyisson az adat-központú üzletágak felé, ami a dolgok jelenlegi állása szerint igen jó lépésnek bizonyult. Irányítása alatt a vállalat átstrukturálására is sor került.

Viszont nagy visszhangot keltett az az ügy, amelyre a Meltdown és a Spectre bugok bejelentése után derült fény: még mielőtt a sebezhetőségeket publikálták volna, a vezető gyorsan eladta 39 millió dollár értékű részvénycsomagját, amin sokan felháborodtak, hiszen a belsős információk birtokában tisztességtelenül szerzett előnyt.

Az Inteltől való távozása óta nem igazán hallhattunk Brian Krzanich-ról, ám most megtört a jég, ugyanis kiderült, a tapasztalt vezető a CDK Global-nál talált új állást, ahol elnök-vezérigazgatóként, illetve elnökként dolgozhat majd, plusz az igazgatótanácsban is kap egy széket, segítve a vállalat további fejlődését. A CDK Global elsősorban autókereskedések számára fejleszt értékesítést segítő szoftvereket. Krzanich feladata az lesz, hogy segítsen kiaknázni a CDK Global előtt álló fejlődési lehetőségeket, amihez szükség lesz a technológiában és a vezetési stratégiában szerzett több évtizedes tapasztalatira. Az igazgatótanács már bizalmat szavazott az új vezetőnek, így rövidesen kiderül, sikerül-e megfelelni az elvárásoknak, illetve sikerül-e a részvényesek kedvében járni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap