Úgy tűnik, mégsem megy csődbe a Zalman

A neves vállalat a jelek szerint mégsem megy csődbe az anyacéget érintő eljárás miatt...

Úgy tűnik, mégsem megy csődbe a Zalman

Nemrégiben derült ki, hogy a Zalman csapnivaló helyzetben van, ugyanis anyacége, a Moneaul ellen súlyos pénzügyi szabálysértés miatt eljárást indítottak. Akkoriban úgy tűnt, hogy az eljárás folyományaként búcsút mondhatunk a Zalman márkanévnek, ugyanis a cég hamarosan csődbe megy. Mivel a Zalman termékeit sokan szeretik, így a hír nem volt túl örömteli – most viszont úgy néz ki, korai még temetni a dél-koreai céget.

A legfrissebb értesülések szerint a bírósági eljárás során a Zalmant nem vonják felelősségre, ugyanis a cég nem tehető felelőssé anyavállalata tettei, illetve a Moneaul által elkövetett pénzügyi szabálytalanságok okozta anyagi károk miatt sem. Az anyagi kár egyébként összesen 3,2 billiárd koreai wonra rúg, ami közel hárommilliárd dolláros összeget jelent. A cég bankokat károsított meg, méghozzá úgy, hogy exportteljesítménye meghamisításával jogosulatlanul jutott komoly volumenű banki kölcsönökhöz.

Az ügyben azóta történt egy s más: a Zalman szemszögéből nézve pozitív fordulatot vett az eljárás. A helyi törvényszék döntése alapján a céget anyavállalatától elkülönítve kell kezelni, azaz a vállalat nem megy csődbe, hanem a törvényszék felügyelete mellett működik tovább. Ennek eredményeként a vezetés átszervezheti a Zalmant, természetesen a helyi igazságszolgáltatás szoros ellenőrzése mellett.

Hogy ez mit jelent a vásárlók számára? Egyelőre azt, hogy a Zalmannak nem kell csődöt jelentenie, valamint eszközeit sem kell pénzzé tennie. A cég működése tovább folytatódik, így a terméktámogatás és az értékesített termékekre vonatkozó garancia is tovább él.

Ezzel persze még mindig nem keveredtek ki az erdőből. A Moneaul által elkövetett szabálytalanságok komolyan megtépázták a Zalmant: a cég részvényeinek árfolyama hamar összeomlott, sőt, a tőzsdéről is ki kellett azokat vonni. Az egyelőre nem derült ki, hogy a vállalat pénzügyileg pontosan hogy áll, de az biztos, hogy az elkövetkező időszakban törvényszéki felügyelet mellett folytatja működését. Az persze még mindig kérdéses, hogy ezek után saját lábra tudnak-e majd állni, de idővel ez is kiderül.

A fentiek alapján tehát már látszik a fény az alagút végén – a kitartó vezetés és a becsületes munkavállalók pedig talán hathatós segítséget nyújtanak majd abban, hogy a Zalman ne csak a fényt lássa az alagút végén, de ki is jusson szorult helyzetéből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward