Túl véresek az Olimpiának a videójátékok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a játékok nem illeszthetők be az Olimpia szellemiségébe.

Túl véresek az Olimpiának a videójátékok

Az eSport-játékosok és rajongók részéről egyre nagyobb igény mutatkozna az iránt, hogy a videójátékok is megmutathassák magukat az olimpiai játékokon, és az utóbbi időben úgy tűnt, hogy előrelépések történtek az ügyben.

Júliusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részt vett egy eSport fórumon, ahol panelbeszélgetések és interjúk segítségével próbálták felmérni a helyzetet, és megtudni a különböző szereplők véleményét az ügyben. A dolog ígéretesnek tűnt, ugyanis ezt követően létrejött egy csoport, ami a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a videójáték-ipar szereplői között közvetít majd a jövőben.

Most azonban a NOB elnöke, Thomas Bach eléggé letörte mindenki lelkesedését. Az Associated Pressnek adott interjúban az elnök elmondta, hogy a videójátékok nem szerepelhetnek az Olimpián, hacsak komoly változások nem történnek.

"Nem tehetünk be a programunkba olyan játékokat, melyek az erőszakosságot és a diszkriminációt promotálják. Ezekről a gyilkolós játékokról van szó. Szerintünk ez szembe megy azokkal az értékekkel, amiket az Olimpiának képviselnie kell."

Bach elismerte, hogy van ebben azért némi irónia, hiszen számos erőszakos sport szerepel most is az olimpiai programban, mint például a boksz, a birkózás és a cselgáncs. Az elnök ezekről elmondta, hogy habár a küzdősportok tényleg az emberek közötti harcokból fejlődtek ki, az olimpiai játékokon ezek civilizált megnyilvánulásait látjuk.

Arról nem esett szó, hogy mindez nyitva hagyja-e az utat olyan eSport-játékok előtt, mint a Hearthstone, vagy a Rocket League, melyek nem erőszakosak, de az elnök megfogalmazása alapján még az olyan játékok is kieshetnek, mint az Overwatch, vagy a Dota 2.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap