Továbbra is Bill Gates a milliárdosok milliárdosa

Már hosszú évek óta a Microsoft szoftveróriás feje bitorolja a milliárdosok előkelő listájának az első helyét. De vajon meddig még?

Továbbra is Bill Gates a milliárdosok milliárdosa

Már hosszú évek óta a Microsoft szoftveróriás feje bitorolja a milliárdosok előkelő listájának az első helyét. De vajon meddig még?

Tizenhárom éve vezeti Bill Gates a Forbes magazin évente megjelenő, a világ milliárdosait számon tartó listáját. A világ leggazdagabb emberének a tavalyi évben további 2 milliárd dollárral gyarapodott vagyona, így már több mint 56 milliárd dollárt tudhat a magáénak. Cimborája, a hatalmas szívéről és jótékonyságáról ismert amerikai tőzsdeguru (és egyben a világ első számú tőzsdecápája), Warren Buffet most is a második helyre szorult, bár mindössze rongyos 4 milliárd dollárral marad el Gates vagyona mögött.

Az Oracle alapítója és elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison, akire cseppet sem jellemző, hogy Bill Gates legjobb cimborája lenne (tudniillik a két úriember egymás legnagyobb riválisának számít), most nem jutott az első tíz leggazdagabb ember közé. Legnagyobb csalódására 21,5 milliárd dollárral csak a jóval szerényebb 11. helyre szorult.

Gates másik nagy barátját, Paul Allen-t (aki egyébként a Microsoft társalapítója, és Larry Ellison régi üzleti vetélytársa is) csak a 19. helyre sorolták, mivel bankszámláján „mindössze” 18 milliárd dollárt tartogat.

Azonban van egy jó hírünk is. A Forbes magazin multimilliárdos toplistáján szereplő emberek átlagéletkora 62 év, így van még egy pár éve mindenkinek, hogy meghódítsa a csúcsokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward