Tovább terjeszkedik a Google Assistant szolgáltatás

Az MWC alkalmával a Google több olyan újítást is bejelentett, ami a digitális asszisztensével kapcsolatos.

Tovább terjeszkedik a Google Assistant szolgáltatás

A nagy mobilgyártók mellett az Androidot fejlesztő Google is képviseltette magát a Mobil Világkongresszuson, és a cég több érdekes információval is szolgált például az Assistanttal kapcsolatban. Kiemelte, hogy a szolgáltatás népszerűsége rohamosan nő, és újabb erőfeszítéseket fog tenni azért, hogy a lendülete ne fogyjon el.

Az első dologként azt hangsúlyozta a keresőóriás, hogy a jövőben egyre több mobiltelefonon fog megjelenni a dedikált Google Assistant gomb, és bizony a Mobil Világkongresszuson már lehetett is ezt tapasztalni, több kisebb-nagyobb cég is előrukkolt olyan okostelefonnal Barcenlonában, aminek a keretén a megszokott bekapcsoló és hangerőgombok mellett felbukkant a digitális segítőt előcsalogató kezelőszerv is.

A Google igyekezett kiemelni, hogy a következő hetekben, hónapokban egyre több olyan alkalmazás fog befutni, amiben teret nyer különböző célokkal a Google Assistant. A Térképnél már korábban bevezetésre került ez a lehetőség, de egyelőre csak az Egyesült Államokban és angolul lehet ezt használni, azonban ezen a fronton változás jön. Hamarosan már az összes nyelvvel lehet majd alkalmazni az Assistantot a Google Térképen belül, ami remek hír. Az pedig még örömtelibb, hogy már az Android alapértelmezett üzenetkezelője, a Messages is megkapja majd a szolgáltatás támogatását (ezzel az Allo egy újabb előnyét veszti el). Ennek köszönhetően a beszélgetésekből pillanatok alatt lehet majd Assistant lekéréseket indítani. A felhasználók így minden felmerülő témával kapcsolatban részletes információhoz juthatnak anélkül, hogy külön át kellene menni a Google Kereső applikációba. Ismeretlen filmet akarnak nézni a haverok, vagy olyan helyre akarnak beülni ebédre, amiről még nem is hallott? A Google Assistant rögtön részletes adatokkal tud szolgálni.

Galéria megnyitása

Arra is kitért a vállalat, hogy a digitális segítő már nemcsak a teljes értékű Androidnak képezi a részét, hanem az Android (Go edition) rendszernek, valamint a feature phone-okra szabott a KaiOS-nek is, és már ezeken keresztül is több millióan veszik hasznát a szolgáltatásnak. A Google éppen ezért úgy döntött, hogy ezeken a felületeken az eddiginél jobb lehetőségeket fog biztosítani a felhasználók számára. A KaiOS esetében hónapokon belül elérhetővé válik a Voice Typing funkció, tehát lehet majd szövegeket diktálni a mobiltelefonoknak, és az emberek minden szavát beírja a kiválasztott mezőbe az Assistant. Egyebek mellett üzeneteknek a szövegét is be lehet majd így vinni a feature phone-okon. És szintén a következő hónapokban az Actions funkciót is megkapja majd a KaiOS, valamint az Android 9 Pie (Go Edition) is, így az olcsóbb készülékeken is lehet majd ezt alkalmazni.

Galéria megnyitása

Végül arra is kitért még a Google, hogy a többnyelvű használatot tovább fejlesztette, és a korábbinál még több nyelv esetében lehet majd vegyes szóhasználat mellett beszélni az Assistanthoz. Az eredetileg támogatott hat nyelv mellé, most újabb hat sorakozott fel, szóval már 12 nyelven tudja megérteni a vegyes nyelvhasználatot a digitális asszisztens. De sajnos a magyar nincs ezek között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap