Tovább működik a 3D Realms

A Duke Nukem Forever fejlesztőiről mostanában sokat hallani, hisz alaposan összerúgták a port a Take-Two-val. A legújabb információk szerint a stúdió nem zárt be, és nem is fog. A Duke Nukem franchise-al kapcsolatos jogokat is birtokolják, amint azt a stúdió legutóbbi nyilatkozatában olvashattuk.

Tovább működik a 3D Realms

A Duke Nukem Forever fejlesztőiről mostanában sokat hallani, hisz alaposan összerúgták a port a Take-Two-val. A legújabb információk szerint a stúdió nem zárt be, és nem is fog. A Duke Nukem franchise-al kapcsolatos jogokat is birtokolják, amint azt a stúdió legutóbbi nyilatkozatában olvashattuk:

"A pletykákkal ellentétben a 3D Realms nem zárt be és nem fog bezárni és a DN-nel kapcsolatos jogokat is birtokolja. Az igaz, hogy pénzhiány miatt a DNF fejlesztőit el kellett bocsátanunk május 6-án, de újraszerveződünk mint cég."

"A 3DR most már egy sokkal kisebb stúdió, de tovább működik és licenszeli, illetve társfejlesztőként is közreműködik majd további Duke Nukem-en alapuló játékok készítésében."

A nyilatkozatban arra is kitértek, hogy a Duke Nukem Forever kiadásának jogai valóban a Take-Two-nál vannak, de ettől függetlenül a 3DR is fenntart bizonyos jogokat a kiadásra. Ez minden bizonnyal a digitális terjesztésre vonatkozik. A két cég alaposan benne van a jogi adok-kapokban, a Take-Two pereli a fejlesztőt, hogy nem tudták megcsinálni a játékot, annak ellenére, hogy 12 millió dollárral támogatták őket. A 3DR ezzel nem igazán ért egyet, állítása szerint a kiadó csak 2,5 millió dollárral szállt be a DNF készítésébe, míg ők maguk 20 milliót költöttek rá. Ezt megfejelve még azt is elpanaszolták, hogy elértek bizonyos mérföldköveket, amiről korábban szóban is megállapodtak, de a Take-Two időközben megváltoztatta a paramétereket.

"A Take-Two ajánlata több szempontból is elfogadhatatlan volt számunkra. Először is nem akartak előleget adni, nem garantálták a minimum fizetést és azt, hogy befejezhetjük a játékot." - mondták. "A mi szemszögünkből ez az egész olyan, mintha a Take-Two csak azon mesterkedne, hogy megszerezze a DN jogait! Meg fogjuk védeni magunkat a kiadó ellen!"

Kiszivárgott gameplay:

                        

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward