Tovább fejlődik hazánkban a Google Street View

Újra Magyarországra jön a Street View csapata, és olyan eszközt is bevetnek, amivel még több helyről készülhetnek felvételek.

Tovább fejlődik hazánkban a Google Street View

A Google már tavaly bejelentette, hogy frissíteni kezdi a magyar Street View, vagyis Utcakép felvételeit, most pedig arról számolt be a vállalat, hogy még több helyről lesznek már felvételek. A keresőóriás ezúttal a korábbinál több eszköz bevetése mellett vág bele Magyarország „befotózásába”.

Tavaly a Google Utcakép szolgáltatásának autói öt év kihagyás után újra megjelentek a hazai utakon, minden bizonnyal olvasóink között is vannak olyanok, akik látták a vállalat valamelyik kamerákkal felszerelt járművét. És a Google idén is folytatja a munkát, a tervek szerint olyan nagyvárosokban készülnek majd elsősorban friss, a korábbinál jobb minőségű felvételek, mint Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Győr és persze Budapest. A mostani hír legfontosabb része, hogy ettől kezdve nemcsak kamerás gépjárművekkel lehet majd találkozni az említett városokban, hanem olyan dolgozókkal, akik a hatalmas kamerarendszert a hátukon viselik, és így sétálnak az utcán.

Galéria megnyitása

A Google Trekker névre hallgató eszközt korábban még nem igazán vetette be hazánkban a vállalat, pedig ennek van egy óriási előnye a járművek által cipelt kamerákkal szemben: ezzel az emberek oda mennek, ahova szeretnének, és olyan helyeket örökíthetnek meg, amiket az autókkal meg sem lehet közelíteni. A keresőóriás tavaly decemberben leplezte le a korábbinál könnyebb és kevesebb kamerával is ügyesebb Trekkert, de információink szerint Magyarországon még nem ez lesz használatban, hanem az előző generációs szerkezet. Erről azt lehet tudni, hogy 15 kamerával van felszerelve, amelyek gömb alakban figyelik a környezetüket, és 2,5 másodpercenként készül egy gömbpanoráma az összes képalkotó egyidejűleg létrehozott fotójából. Ahogy az látható a fenti képen, nem egy szerény méretű „hátizsákról” van szó, a tömege nagyjából 18 kilogramm, és annyi akkumulátort foglal magában, amivel 6-8 órán át képes folyamatosan dolgozni.

Az elmúlt években a Trekkernek hála már olyan felvételek is megjelentek az Utcaképen, amik például turistaútvonalakon, a természetben, látványos területeken készültek. Sőt mi több, a Google a Térkép-túrák keretében még rendesen bejárható virtuális kirándulásokat is összeállított, ami egy virtuális valóság szemüveggel társítva kiváló élményt tud nyújtani. Reméljük, hogy hasonló új tartalmakkal számolhatnak a hazai felhasználók is, és a jövőben talán egy magyar Térkép-túra is összeállításra kerül.

Arról nincs információnk, hogy az újonnan rögzítésre kerülő Utcakép-felvételeket a Google mikor fogja publikálni, de elképzelhető, hogy ezek folyamatosan kerülnek majd fel a szolgáltatás adatbázisába. A vállalat tavalyi akciójának hála például már rengeteg 2018-as felvétel szerepel az Utcaképen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap