Több nő szexuális zaklatással vádolja Chris Avellone-nét

A legendás dizájnerrel sorra szakítják meg a kapcsolatot a stúdiók.

Több nő szexuális zaklatással vádolja Chris Avellone-nét

Chris Avellone nevéhez olyan játékok kötődnek, mint a Fallout 2, az Icewind Dale, a Star Wars: Knights of the Old Republic 2, a Fallout New Vegas és még hosszasan lehetne dicsérni a legendás dizájner érdemeit, így nem meglepő, hogy a játékosok részéről nagy tisztelet övezi. Úgy látszik azonban, hogy a szakma most már másként gondolkodik róla, és emberileg sem éppen kifogástalan, ugyanis a hétvégén számos nő vádolta meg szexuális zaklatással, és a sztori kirobbanása óta az egész ügy csak folytatódik.

Az ügy egy interjú kapcsán robbant ki. Ebben Avellone közösen beszélget Emily Grace Buckkal, akivel az érkező The Waylenders nevű szerepjátékon dolgoztak együtt. Ezt követően egy Karissa nevű hölgy Twitteren osztotta meg a tapasztalatait.

"Semmi nem érdekel egy olyan embertől, aki túl sok időt töltött azzal, hogy fiatal lányokra leselkedik, leitatja őket, majd felviszi a hotelszobájába a különböző eseményeken, konferenciákon. Ezt követően másnap késve érkezik meg a panelbeszélgetésekre, és jellemzően még akkor is részeg. A rajongókat és az iparági szereplőket pedig olyan rosszul kezeli, hogy legalább egy nagy konferenciáról biztos kitiltották" - kezdte.

"Annyira berúgatott, hogy szinte elájultam, majd ő és két barátja visszavitt a szobámba. Ezután Chris ott maradt, míg a másik kettő elment, és az egyikük másnap beszámolt arról, hogy mi történhetett. Halványan emlékeztem rá, hogy valaki próbálkozott nálam, aztán mikor másnap megkérdeztem Christ, azt mondta, hogy visszautasítottam őt. Azonban később emlékezni kezdtem, és egyértelművé vált, hogy az egyetlen ok, amiért vissza tudtam utasítani, hogy épp menstruáltam" - írta a nő.

Karissa beszámolt róla, hogy Avellone ezen az eseményen számos nővel így viselkedett, így végül kés másik férfival, akik szintén tanúi voltak ezeknek az eseményeknek, jelentették a dizájnert a szervezőknél, akik rögtön feketelistára tették. Mint mondja, ez a fajta viselkedése később még csak rosszabbá vált, és hosszú huzavona után végül kirúgta a munkáltatója, Avellone azonban más stúdiókhoz ment és más projekteken kezdett dolgozni.

"A napokban nem foglalkoztam ezzel a történettel, mert túl sok munkám volt, de most már van rá időm. Chris Avellone egy abuzív, elviselhetetlen szexuális ragadozó. Az emberek próbáltak segítséget találni neki, de ő visszautasította és folytatta. Ne istenítsétek tovább!" - fejezi be.

Ezt követően több nő is előállt a maga történetével. Jacqui Collins, a Riot Games egyik PR-os vezetője például megosztott egy üzenetváltást még 2013-ból, amiben Avellone váratlanul és egyértelműen szexuális ajánlatot tett neki. Mint Collins írja, azóta megbocsátott neki, de elfelejteni nem tudja.

Avellone ezután Twitteren több üzenetben is próbált úgy-ahogy bocsánatot kérni, és elismerte, hogy a viselkedése tényleg nem volt éppen úriemberhez méltó.

Az eseményeket követően Emily Grace Buck közölte, hogy Avellone szerződése már lejárt velük, így nem dolgozik tovább a The Waylandersen. Hozzá tette, hogy a játékban elég kevés írás található meg Avellone-től, és az események tükrében ezeket is át fogják nézni. A stúdió hivatalosan is közölte, hogy Avellone nem dolgozik már velük, és hogy a fejlesztés során az általa szállított anyagokat felül fogják vizsgálni.

"A Studio Gato Salvaje és a The Waylanders csapata nagyon komolyan veszi az abuzív, ragadozó viselkedést, és teljes mértékben ellenezzük az olyan fajta cselekedeteket, melyekről állítások kerültek elő a hétvége során" - tette hozzá a stúdió.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 kiadója, a Paradox Interactive is kiadott egy közleményt. A játékhoz szintén írói feladatokat látott Avellone, amit még tavaly márciusban jelentett be a két fél. "Chris Avellone egy rövid ideig dolgozott a játékon, még a fejlesztés elején segített be a Bloodline 2 írói csapatának. Mivel a játékfejlesztés egy folyamatos változtatásra, iterációra épület folyamat, végül semmilyen anyag nem maradt benn a játékban, amit Avellone készített" - írja a Paradox.

A legnagyobb csapásnak azonban a Techland közleménye tűnik. A stúdió 2018-ban még büszkén számolt be arról, hogy Avellone részt a Dying Light 2 világának és narratívájának kialakításában, azonban ennek most vége.

"Nagyon komolyan vesszük a szexuális zaklatást és a tiszteletlen viselkedést, és egyáltalán nem toleráljuk ezeket - legyen szó az alkalmazottainkról, vagy a külsős tanácsadóinkról. Éppen ezért alaposan megvizsgáltuk a helyzetet, és Chrisszel együtt úgy döntöttünk, hogy befejezzük az együttműködésünket" - szól a kiadó hivatalos közleménye.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap