Több, mint hatmillió hibás notebook tápkábelt hív vissza a HP

Az érintettek a hibás tápkábel helyett térítésmentesen kapnak újat, ha felveszik a kapcsolatot a gyártóval.

Több, mint hatmillió hibás notebook tápkábelt hív vissza a HP

A HP egy korábbi vizsgálat eredményeként, amit hivatalos szervekkel együttműködve végeztek el a vállalat illetékesei, úgy döntött, visszahív több, mint hatmillió notebook tápkábelt, azok ugyanis esetenként tüzet, illetve égési sérüléseket okozhatnak.

A szóban forgó tápkábel az LS-15-ös típusjelzést viseli, ez a típusjelzés természetesen könnyedén meg is található rajta. A hibás terméket – amiről csak nemrégiben derült ki, hogy tüzet vagy égési sérüléseket okozhat – 2010. szeptembere és 2012. júniusa között értékesítették különböző HP és Compaq sorozatú noteszgépekhez, illetve különböző kiegészítőkhöz, így összesen 6 023 700 darab került forgalomba belőle, de nem mind veszélyes.

Napjainkig a HP illetékeseihez összesen 29 bejelentés érkezett, amelyek a kábel túlmelegedéséről, megolvadásáról, vagy megégéséről számoltak be – ezek következtében kisebb anyagi károk, illetve égési sérülések keletkeztek.

A HP az LS-15-ös tápkábelek tulajdonosait megkéri, azonnal fejezzék be a tápkábel használatát, és egyúttal lépjenek kapcsolatba a céggel is annak érdekében, hogy fény derüljön rá, valóban érintett-e tápkábelük a visszahívásban.

Annak érdekében, hogy kiderüljön, a felhasználó birtokában lévő termék érintett-e a visszahívásban, haladéktalanul fel kell venni a kapcsolatot a vállalattal, méghozzá itt. Amennyiben megállapítást nyer, hogy az adott tápkábel hibás, úgy a HP természetesen térítésmentesen biztosít új, hibátlan tápkábelt a vásárló számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward