Több gyártó mobiljába kerülhetnek Samsung Exynos chipek

Változatosabb lehet a rendszerchipek szempontjából a piac, ez pedig serkentő hatással lehet a versenyre.

Több gyártó mobiljába kerülhetnek Samsung Exynos chipek

A Samsung hosszú ideje készít már saját tervezésű rendszerchipeket, és ezek az egységek széles ársávot fednek le. És most nagyon úgy fest, hogy a vállalat elkezdhet ebből is komolyabb bevételt felhajtani. Eddig is megesett, hogy eladott más cégnek Exynost, a jövőben viszont ez sűrűbben fordulhat elő.

Az elmúlt időszakban a Vivo okostelefonjai között lehetett olyan modellekkel találkozni, amelyek az Exynos rendszerchippel lettek szerelve, korábban pedig a Meizu számára értékesített különböző lapkákat a cég. És a Business Korea jelentése szerint a Samsung azon van, hogy kiterjessze ezt az üzletet más gyártókra is.

Egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, de elvileg a Vivo és a Meizu mellett a jövőben mér a Xiaomi és az Oppo is vásárolhatja majd a Samsung Exynos rendszerchipeket. A Business Korea arról számolt be, hogy költséghatékonyabb eszközök esetében bukkanhatnak majd fel az Exynos lapkák az említett gyártóknál. Szóval valószínűleg nem csúcsra járatott masinákba kerül majd Exynos, de egyébként a Samsung zászlóshajókba illeszkedő megoldásokat is szokott fejleszteni, tehát igazából ennek sem lenne akadálya.

Galéria megnyitása

Ha a Samsung valóban nyélbe tudja ütni a megállapodást a Xiaomival és az Oppóval, annak jövőre lehet kézzelfogható eredménye. 2021 első felében kerülhetnek a boltok polcaira az első kész okostelefonjai a vállalatoknak az Exynos rendszerchipekkel szerelten.

A Business Korea forrásai szerint a Xiaomi és az Oppo azért is pályázhat a Samsung által készített Exynos rendszerchipekre, mert az utóbbi időben nehézségekbe ütközhettek a lapkák ellátásának a biztosításával. A rendelkezésre álló egységek száma nem találkozott a vállalatok igényeivel. És azzal, hogy az ellátási lánca beszállna a Samsung is, jelentősen nagyobbá válna a cég mozgástere.

Galéria megnyitása

Az is fontos, hogy állítólag az Exynos megoldásokhoz nagyon versenyképes áron tudna hozzájutni a Xiaomi és az Oppo. Mint az ismeretes, főleg a Xiaomi számára nagyon lényeges az, hogy minél jobb ár-érték arányú okostelefonokat tudjon letenni az asztalra, és elsősorban a Redmi márkanév alatt megjelenő eszközök azok, amiknél az alacsony haszon miatt rendkívül meg kell fontolni, milyen komponensekhez nyúlnak a tervezők.

Jelenleg is vannak vonzó opciók az Exynos palettán, de a gyártó azon is dolgozik, hogy a felhozatalt kiszélesítse. A Samsung hamarosan bemutatja majd az Exynos 1080 rendszerchipet, ami az eddig információk alapján rendkívül ütőképes lesz, a felsőkategóriát célozhatja, és jön egy fokkal szerényebb egység is, ami még így is kiváló lesz, ez az Exynos 981 néven futhat be.

Bízunk abban, hogy a Business Korea információi megalapozottak, és jövőre valóban egyre több okostelefonban lesznek Exynos lapkák, mert ez még jobban felrázhatja a versenyt. Idén jól látható volt, hogy a MediaTek a Dimensity egységek révén már gyorsabb fejlesztésre sarkallta a Qualcommot, még több jó lapka pedig arra ösztönözheti a versenyzőket, hogy az eddigieknél is nagyobb tempóra kapcsoljanak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap