Titanium után Platinum - tablet trió az Archostól

A Platinum név a legjobb gépeket jelenti majd az Element termékcsaládon belül. A három újdonság így nem éppen olcsó, de az erőben sem lesz hiány.

Titanium után Platinum - tablet trió az Archostól

Az újdonságok egészen hasonló felállásban jönnek, mint a korábban leleplezett Titanium vonal tagjai, csak eggyel nagyobb méretkategóriában. A trió tagjai között nincs 7 colos megoldás, van viszont olyan, ami 11,6 hüvelykes megjelenítővel lesz felvértezve.

A különböző modellek között a közös nevező a hardveres oldaluk lesz: az Allwinner A31 központi chip négy Cortex-A7 magot tartalmaz, amik egyenként 1,2 GHz-es órajelen dolgozhatnak, a grafikus processzor szerepét pedig két PowerVR SGX 544 tölti be. A rendszermemória meglehetősen kövér, 2 GB-os, míg tárhely mindössze 8 GB-nyi került a gépekbe, ám ezen segíthetünk a microSD helynek köszönhetően. A kamerák egyaránt 2 megapixeles fotók és 1080p HD videó felvételek készítésére adnak majd lehetőséget. Továbbá a HDMI kimenet sem hiányzik senkiről és még az Android 4.1 operációs rendszer is azonos.

A leggyengébb láncszem az Archos 80 Platinum lesz. Ezt a masinát a Kindle Fire, Nexus 7 és egyéb agresszív árazású gépek ellen küldi harcba az Archos, ennek megfelelően az ára 199 euró lesz. Itt egy 8 hüvelykes, 4:3 képarányokkal rendelkező, 1024 x 768 képpontos felbontású, IPS technológiát használó panel tölti ki az előlapot.

Az Archos 97 Platinum már valamelyest ismerős lehet. Ez a 97 Titanium HD megjelenítőjével fog debütálni, tehát egy iPad-szerű "Retina" kijelzőt kapunk 9,7 colos képátlóval és 2048 x 1536 pixeles felbontással. Ennek az ára 70 euróval magasabb, 269 euró lesz, és még ebben a hónapban a boltokba kerül, akárcsak az Archos 80 Platinum.

Az egyetlen "későnk" az Archos 116 Platinum, mely áprilisban fog befutni. Itt egy FullHD felbontású panellel nézhetünk farkasszemet, ami meglehetősen nagyra, 11,6 hüvelykesre nőtt. A csúcsmodellért cserébe egészen borsos összeget kérnek majd, 350 eurót kell a kasszánál hagynunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward