Time Spy: egy új, DirectX 12 alapú 3DMark teszt jön

A lenyűgöző teszt egy múzeumban játszódik, ahol a vitrinekben régebbi tesztek jelenetei láthatóak – az összhatás lenyűgöző.

Time Spy: egy új, DirectX 12 alapú 3DMark teszt jön

A Futuremark hamarosan elérhetővé teszi az aktuális 3DMark csomag legfrissebb tesztjét, amely a Time Spy nevet kapta, különlegessége pedig az, hogy DirectX 12 támogatással érkezik, így csak és kizárólag DirectX 12-es környezetben fut majd. Ez azt jelenti, hogy DirectX 12 támogatással ellátott hardver, illetve Windows 10 operációs rendszer kell hozzá.

A Time Spy teszt nem csak technikailag, de látványvilág terén is felülmúlja az eddigi 3DMark benchmarkokat. A Time Spy helyszíne egy múzeum lesz, ahol egy-egy vitrinben futnak a korábbi 3DMark kiadások legismertebb tesztjei – a színpad lenyűgözően részletes kidolgozottsággal büszkélkedhet, felbontás terén pedig a 4K-s kijelzőket is támogatni fogja. A lebilincselő látványvilág mögött nagyon komoly technika dolgozik, ugyanis a Time Spy teszt a Direct3D feature-level 12_0 minden fontosabb újítását kamatoztatja. Ennek megfelelően lesz Asynchronous Compute támogatás, valamint a sokmagos processzorokban rejlő lehetőségeket is ki tudja aknázni a szoftver, azaz kvázi akármennyi CPU magot munkára foghat. A Multi-GPU támogatás is megoldott, hála a DirectX Explicit Multi-Adapter funkciójának, így több videokártyára is támaszkodhat a rendszer, sőt, ezek különböző gyártóktól is érkezhetnek.

A Futuremark illetékesei egyelőre nem részletezték, pontosan milyen hardvertámogatással érkezik a Time Spy teszt, ám a megjelenés közeledtével alighanem erről is lehull a lepel. Az viszont biztos, hogy a siker érdekében több neves piaci szereplővel is aktív együttműködést folyattak – ezek között az AMD, az Intel, az Nvidia és a Microsoft egyaránt jelen volt, plusz sok egyéb más olyan cég is, akik tagjai a Futuremark Benchmark Developement Programnak.

A Time Spy teszt várhatóan frissítés formájában lesz letölthető a Futuremark hivatalos weboldaláról, illetve a Steam áruházból, méghozzá ingyenesen, kevés beállítási lehetőséggel. Természetesen igény esetén az Advanced és a Professional változatok által kínált extra szolgáltatások is elérhetőek lesznek, de csak fizetős formában.

Aki esetleg most szeretné beszerezni a legújabb 3DMark legális változatát, most 80%-os árengedménnyel teheti meg, de csak július 4-ig. Speciális csomagban a 3DMark és a PCMark 8 is megvásárolható, ugyancsak 80%-os árengedménnyel. További részletek itt olvashatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward