Tim Sweeney nem fogad el parancsokat a Tencenttől

Az Epic szerint fölösleges a stúdió függetlenségéért aggódni.

Tim Sweeney nem fogad el parancsokat a Tencenttől

Mielőtt a Fortnite ilyen masszív sikerré vált volna, még 2013-ban az Epic elfogadott egy 330 millió dolláros befektetést a Tencenttől, amiért cserébe a kínai óriás megkapta a cég 40%-át. A Tencent ezt követően küldhetett két tagot az ötfős igazgatótanácsba, így már akkor felmerültek olyan kérdések, hogy vajon meddig maradhat tényleg független az Epic? Tim Sweeney akkor azt mondta, hogy a két tag az igazgatótanácsban a Tencent érdekeit próbálja majd védeni, de nincs beleszólásuk a cég működésébe.

A héten a Game Developers Conference-en egy kérdezz-felelek keretein belül újra előkerült a téma, amikor a közönségből valaki megkérdezte, hogy vajon a Tencent ötlete volt-e, hogy magára hagyják az Unreal Tournament közösségét? És, hogy egyáltalán mennyire szólnak bele a kínaiak a bizniszbe?

Az Epic Store-t vezető Steven Allison határozottan válaszolt: "A Tencentnek pontosan nulla beleszólása van abba, hogyan futtatjuk a vállalatunkat. Nem beszélnek velünk arról, hogy mi mit csinálunk, még csak tippeket sem adnak, hogy mit kéne csinálnunk. Nincsenek velünk egy épületben, és nem hoznak döntéseket helyettünk. A legfelső pont, ahova egy cégen belül ügy el tud jutni, az Tim Sweeney, és higgyétek el, ő nem fogad el utasításokat a Tencenttől."

Allison hozzá tette, hogy mint befektetőt, nagyon értékelik a Tencentet, és természetesen jóban vannak egymással, remek partneri viszonyt ápolnak. Rámutatott azonban, hogy valójában még versenytársak is, hiszen Ázsiában például a Tencent futtatja a PUBG-t, ami ugyebár a Fortnite konkurenciája.

Végül elhangzott egy másik kérdés is, amiben arra volt kíváncsi a néző, hogy mennyi beleszólása van a Tencentnek az Epic Store-ba? Allison erre csak annyit mondott, hogy "nulla".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap