Tim Schafer kiosztja Bobby Kotick-ot

A Double Fine Productions alapítója, akit az Activision jól beperelt tavaly a Brütal Legend miatt (akit érdekel, rengeteg hírt írtunk az esetről anno) keményen megmondta a véleményét az óriáskiadó mindenható uráról.

Tim Schafer kiosztja Bobby Kotick-ot

A Double Fine Productions alapítója, akit az Activision jól beperelt tavaly a Brütal Legend miatt (akit érdekel, rengeteg hírt írtunk az esetről anno) keményen megmondta a véleményét az óriáskiadó mindenható uráról.

"A kötelesség a befektetőihez köti" - kezdte Schafer. "Igaz ettől még nem kéne ekkora seggfejnek lennie, vagy igen? Lenne mód normálisan is kezelni a dolgokat, de ő meg se próbálja. Híres arról, hogy utálja a játékokat és ez a hozzáállás nem jó maguknak a játékoknak. Ez nem csak valami bigyókat gyártó ipar... Nem közelíthetjük meg úgy mintha szappant gyártanánk, ahol csak arra törekszünk, hogy a lehető legkisebb költséggel csináljunk szappant. Neki tipikusan ez a "bigyógyáros" hozzáállása van. Nem hiszem, hogy a jelenléte jót tesz az iparnak. Nem kapaszkodhatsz bele csak úgy valamibe ami éppen népszerű és facsarhatod ki belőle a lelket is, hogy aztán a következő áldozatra ugorj. Eljön annak is az ideje, hogy alkoss, kitalálj valami újat."

Ha ez még nem lett volna elég, hozzátette: "Remélhetően hamarosan átmegy valami másik iparágba. Valami olyanba, ami több pénzt hoz. Mondjuk golyóscsapágyakat gyártani... vagy valamit ami jobban illik a szenvedélyeihez. Fegyvergyártás?" (A teljes interjúhoz katt ide.)

Az Activision persze nem hagyta szó nélkül a dolgot. Természetesen nem maga Kotick reagált, hanem Maryanne Lataif, az Activision Blizzard vállalati kommunikációs igazgatója.

"Tim Schafer állítása, mi szerint Kotick nem szereti a játékokat, egyszerűen nem igaz. Bobby mindig is teljesen oda volt értük és szereti a játékipart. Egyszerűen arról van szó, hogy mint egy olyan cég vezérigazgatója, aminek a játékaival több millió ember játszik világszerte, nincs már annyi ideje annyit játszani, mint amennyit szeretne, illetve amennyit régen játszott."

Megemlítette még azt is, hogy "Ahogy azt Tim Schafer is bevallotta, valójában még soha nem találkozott Bobby Kotick-kal." Tény, de az eddigi nyilatkozatai azért elég árulkodóak voltak... [Néha nehéz pártatlannak maradni. :)]

Esetleg érdemes átfutni az Ars Technika újságírójának tavalyi véleményén is. Neki már volt szerencséje a játékipar nagyjaihoz, és azt írja, hogy szinte mindenki szereti amit csínál, és ha nem is mindig ért egyet velük, azért az látszik, hogy a szívüket is beleadják a munkájukba. Kotick... nos őt csak a számok érdeklik, legalábbis nagyon ezt érezte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward