Thunderbolt 3-as portból 10 GbE portot készít a QNAP új kiegészítője

Az új eszközökkel gyerekjáték 10 GbE porta kapcsolni a Thunderbolt 3 csatlakozóval ellátott eszközöket.

Thunderbolt 3-as portból 10 GbE portot készít a QNAP új kiegészítője

A QNAP két új kiegészítőt készített mindazoknak, akik Thunderbolt 3-as porttal szerelt asztali számítógépüket vagy noteszgépüket 10 GbE hálózatra szeretnék kapcsolni. A QNA sorozatú átalakítók segítségével ez szinte gyerekjáték: csak csatlakoztatni kell az 50 centiméter hosszú Thunderbolt kábelt az adott eszközhöz, illetve a kiszemelt átalakítóhoz, majd az átalakítót megfelelő kábelekkel egy 10 GbE porttal rendelkező swhitchez vagy routerhez kell kapcsolni és már működik is a szélsebes hálózat.

Galéria megnyitása
QNA-T310G1T

A QNA sorozatban rögtön kétféle átalakító is megjelent. A sötétszürke kerettel ellátott QNA-T310G1T modell egy 10GbE/NBASE-T csatlakozót rejt, ami a Gigabites, a 2,5 Gb-es, az 5 Gb-es és a 10 Gb-es hálózati szabványokkal egyaránt kompatibilis, fedélzetén pedig egy Aquantia AQC107S típusú hálózati vezérlő lapul. Ehhez Windows alatt az Aquantia AQC107-es drivert érdemes használni, macOS alapú rendszereknél pedig 10.13.3-as vagy frissebb operációs rendszer verzióra lesz szükség.

Galéria megnyitása
QNA-T310G1S

A másik átalakító, vagyis a QNA-T310G1S már egy 10GbE SFP+ csatlakozót kapott, fedélzetén pedig egy AQC100S típusú vezérlő lapul, amihez Windows alatt az AQC100-as driver szükséges, Mac-ek esetén pedig itt is macOS 10.13.3-as vagy ennél frissebb operációs rendszert kell beszerezni.

Mindkét átalakító egyetlen Thunderbolt 3-as kábelen keresztül oldja meg a tápellátást és az adatátvitelt, így egyéb kiegészítők használatára nincs szükség, ami noteszgépek esetén nagy segítség lehet. Fontos adalék, hogy a Thunderbolt 2 -> Thunderbolt 3 átalakítókkal nem működik egyik friss kiegészítő sem, vagyis csak és kizárólag natív Thunderbolt 3 porta kapcsolhatjuk őket.

A QNAP átalakítói hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áraikat azonban nem közölte a gyártó. Egy tajvani webáruház kínálata alapján úgy tűnik, hogy a 10 GbE portos QNA-T310G1T ára 185 dollár körül helyezkedik el, míg a 10GbE SFP+ portos QNA-T310G1S modellért nagyjából 165 dollárt kérnek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap