Terroristatámadás figyelmeztetés e-mailen

A brit belső elhárítás, az MI5 ezentúl akár e-mailen keresztül is értesíti az embereket terroristatámadás veszélye esetén.

Terroristatámadás figyelmeztetés e-mailen

Egy neves brit hírtelevízió, a Sky News értesülései szerint, az e-mail alapján eldönthető, hogy nyugodtan mehetnek-e az emberek dolgozni, élhetik-e mindennapi életüket, vagy sem.

Augusztus óta elérhetőek az MI5 és a brit belügyminisztérium (Home Office) honlapján a terrortámadás veszélyének fokozatai. Ezt a skálát a brit kormány egyik, a lehetséges terroristatámadások előrejelzésével foglalkozó szervezete, a Joint Terrorism Analysis Centre (JTAC) hozta létre.

Galéria megnyitása

De az ötlet, miszerint e-mailen keresztül értesítsék az embereket ha változik a veszélyeztetettségi fokozat, egészen eddig egyedülálló Nagy Britanniában. Mindössze annyit kell tenniük a briteknek, hogy regisztrálnak az MI5 honlapján, és kérik az elektronikus üzenetek automatikus továbbítását, amennyiben bármiféle változás esetében.

De ne remélje senki, hogy ezek az üzenetek a megnyugtató biztonság érzetét keltik. A brit titkosszolgálat vezérigazgatója, Dame Eliza Manningham-Buller nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság folyamatosan ki van téve az Al-kaida és más terrorszervezetek lehetséges támadásának.

Nagy Britannia mostani besorolása a „súlyos” fokozatba esik – amely a második legmagasabb fokozat a kormány öt lépcsős skálája szerint. Mindez azt jelenti, hogy egy Nagy Britannia ellen irányuló terroristatámadás jövőbeni bekövetkezése „nagyon valószínű”.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap