Teljes portfólióját Android 9.0-ra frissítette a HMD Global

A Nokia 1 volt az utolsó elem a hiányzó kirakóból.

Teljes portfólióját Android 9.0-ra frissítette a HMD Global

Némi késést követően, de elkészült a Nokia 1 okostelefonra is az Android 9.0, és ezzel egy egészen elképesztő frissítési maraton végére került pont. A HMD Global lényegében minden okostelefont frissített Android 9.0-ra, amit eddig az indulása óta kereskedelmi forgalomba állított, illetve ahol nem volt ennek technikai akadálya.

Ahogy ahhoz már hozzászokhattunk, Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője jelentette be, hogy egy újabb Nokia modell kapott Android 9.0 frissítést. Sarvikas örömmel emelte ki, hogy így már kiteljesedett a portfólió ezen a téren. Mivel a Nokia 1 az Android Oreo (Go edition) operációs rendszerrel került bevetésre, így ebben az esetben ennek az újabb kiadását kapta meg a fejlesztők munkája révén, szóval itt a tulajdonosok az Android Pie (Go edition)-t vehetik majd használatba a frissítés telepítését követően.

„A Nokia 1 is megkapta a szeletét a „pitéből”, és most már teljes körű az Android 9 felhozatal a Nokia telefonkészülékeknél, kezdve a 80 dolláros összegtől. Ez megváltoztatja az iparágban azt a nézőpontot, hogy a felhasználóknak el kell fogadniuk, hogy normális a régebbi operációs rendszer a belépő szintű okostelefonok esetében.” – jelentette ki a szakember.

Galéria megnyitása

A frissítést követően az Android Pie (Go edition) révén sok kisebb-nagyobb újítást fedezhetnek majd fel az emberek, és fontos, hogy itt minden funkció ugyanúgy a végletekig könnyített lesz, mint úgy alapvetően minden a Go edition kiadásoknál. Biztosított lesz itt a Google-nek a teljes Go programcsomagja is, benne olyan megoldásokkal, mint a Térkép Go, a YouTuibe Go vagy a lefaragott Google Assistant, ami a teljes értékű szolgáltatáshoz hasonlóan sok hangutasítást képes végrehajtani. Az Oreo (Go edition) után itt már még több lesz elvileg a szabad hely, így több felhasználói információt lehet majd hordozni az integrált adattárolón. Állítólag a teljesítmény is jobb lehet, szóval a telepítést követően még gyorsulhat is a Nokia 1.

A felhasználók a következő napokban, hetekben világszerte megkaphatják majd az Android Pie (Go edition) frissítést. Ez fokozatosan minden érintetthez eljut majd.

Galéria megnyitása
Nokia 2

Zárásul azt még érdemes megjegyezni, hogy valójában egy készülék nem frissült, ez pedig a Nokia 2. A Nokia 2 esetében viszont technikai akadály adódott, és a HMD Global mindent megtett azért, hogy ezt megpróbálja leküzdeni, de végül nem járt sikerrel. A Nokia 2 még az Android 7.1-gyel került bevetésre, de csak 1 GB-nyi rendszermemória volt benne. A RAM hiányában már nem tudta megfelelően futtatni a teljes értékű Android 8.0 rendszert, és azt pedig nem volt képes megoldani a vállalat, hogy átálljon itt az időközben elindított Android (Go edition) vonalra a termék. Hosszas megfeszített munka, ég a Google-lel valamint a Qualcommal való konzultálás után, a cég úgy határozott, hogy az Android 8.1 frissítést még kiadja a termékre, de azzal vége. És már ezt is csak manuálisan lehetett beszerezni, a HMD Global felhívja a figyelmét az érdeklődőknek arra, hogy csak akkor telepítsék, ha elfogadják, hogy a tempóban visszalépés lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap