Távkioldóval rukkolt elő a Kingmax okostelefonokhoz

A MySelfie néven érkező apróságnak köszönhetően pár méteres távolságon belül távolról is lehetőség lesz fotózni, ami új lehetőségeket nyithat a felhasználók előtt.

Távkioldóval rukkolt elő a Kingmax okostelefonokhoz

A Kingmax főleg a memória moduljairól, és a flash alapú tárhelyeiről ismert, de akadnak egyéb érdekességek is a kínálatukban. A napokban például egy olyan mobiltelefonokhoz szánt kiegészítővel állt a cég a nagyközönség elé, amivel azokat veszik célba, akik az igazán jól komponált, minőségi önarcképek kedvelői közé tartoznak.

Régen a családi albumba vagy közösségi oldalra úgy készültek a felhasználók telefonos fényképei, hogy megkértek egy járókelőt, illetve ismerőst, hogy csináljon egy fotót. Aztán az előlapi kamerák gyors fejlődésével divatba jött a „szelfizés”, amikor önmagát fotózza a delikvens az emlékezetes helyeken. A Kingmax viszont gondolt azokra, akik továbbra is inkább a magasabb minőséget nyújtó főkamerára hagyatkoznának, de a lehetőségeikhez mérten maguknak csinálnák a képeiket. Erre nyújt lehetőséget egy állvánnyal kombinálva a MySelfie névre keresztelt távirányító, amellyel gombnyomásra lehet majd exponálni minden helyzetben. A Kingmax ugyan az önarcképekkel reklámozza a kiegészítőt, de ez csoportképek és egyéb különleges helyzetek (pl. szégyenlős házi kedvenc megörökítése) esetében is jól jöhet.

A MySelfie nem igényel semmilyen komolyabb beavatkozást (alkalmazást) az okostelefonok lelkivilágában, a gyors társítást követően azonnal használható az apró, ám hasznos távkioldó, ami mindössze egyetlen billentyűnek ad otthont, és a munkájából adódóan nincs is szüksége többre. A KBS-01 típusszámmal fémjelzett termék kompatibilis Android (2.3+) és Apple iOS (5.0+) operációs rendszert futtató készülékkel egyaránt, így meglehetősen nagy piacot fed le. De persze lenne még hova fejleszteni, hiszen egyebek mellett a Windows Phone tulajdonosok között is biztosan akadna olyan, aki lát fantáziát a megoldásban. Az eszköz a leginkább kézenfekvő kapcsolati megoldásra, a Bluetooth-ra (3.0) támaszkodik a használat során. Ennek megfelelően a felhasználónak elég kb. 10 méteren belül tartózkodnia, és csak megnyomnia a gombot, amennyiben exponálni szeretne.

A kulcstartó méretű MySelfie nem egy energiaéhes dolog, egyetlen szabványos, CR2032 formátumú, 3 V-os, lítium elem került bele, ami még akkor is bírja egy évig, ha naponta tíz alkalommal használják – tehát 3-4 ezer alkalomra elegendő szuflával szolgál. A kütyü térfogata 60 x 26,4 x 7 milliméteres, és mindössze 11 grammot nyom, így könnyedén zsebbe csúztatható a nyaralások, túrázások idejére. Az újrahasznosított anyagokból előállított szerkezet túlzottan szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat nem bír ki, de -10 és 40 fok között még megbízhatóan fog üzemelni. A tervezés során arra is gondoltak, hogy a színválaszték ne jelentsen semmilyen akadályt, ezért öt árnyalatban is testet ölthet az újdonság: fehér, fekete, rózsaszín, világoskék és citromsárga választható.

A Kingmax MySelfie (KBS-01) érkezésének még nem tudjuk az időpontját, ahogy az ajánlott fogyasztói ár is rejtély egyelőre. A kicsi, de bizonyos körülmények között nagyon hasznos újdonságra a gyártó egy év garanciát fog vállalni, de mivel egyszerű mint egy faék, remélhetőleg nem lesznek vele gondok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward