Tábla PC webOS-sel: jön a HP Topaz

Tábla PC webOS-sel: jön a HP Topaz

Néhány friss információ érkezett a HP első webOS operációs rendszerrel ellátott tábla PC-jéről, amely a HP Topaz nevet viseli. A termék 9,7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik, amely IPS technológiára alapoz és 1024 x 768 pixeles natív felbontást kínál.

A friss tábla PC a Qualcomm MSM8660-as megoldása köré épül, amelynek belsejében két darab ARM architektúrára alapozó processzormag és egy Adreno 220-as sorozatú grafikus processzor lapul. A CPU magok a hírek szerint 1,2 GHz-es órajelen üzemelnek majd. A 700 gramm körüli súllyal érkező Topaz 512 MB-nyi DDR2-es rendszermemóriával érkezik, NAND Flash típusú tárterületből pedig választásunktól függően 16 GB-nyi, 32 GB-nyi vagy 64 GB-nyi áll rendelkezésre. Az újdonság Bluetooth és 802.121 b/g/n típusú WiFi adaptert egyaránt tartalmaz, sőt, opcióként akár még GPS vevővel is elérhető lesz.

A sztereó hangzást kínáló újdonság egy 1,3 megapixeles előlapi webkamerát és micro-USB 2.0-s portot is tartalmaz. A HP Topaz a Touchstone Inductive Chraging támogatás jóvoltából akár vezeték nélkül, speciális induktív akkumulátortöltővel is tölthető lesz. Az akkumulátor szerepét egyébként egy 24 wattórás energiaforrás tölti be, amelynek segítségével egyetlen töltéssel akár több, mint 8 órán át használhatjuk majd az újdonságot.

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a fenti specifikációk a végleges modell esetében változhatnak. Hogy ez így lesz-e, az rövidesen kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward