Shop menü

SZUPERSZÉLES KIJELZŐS PHILIPS MONITOR BEÉPÍTETT WEBKAMERÁVAL, ZAJSZŰRŐS MIKROFONNAL ÉS USB-C DOKKOLÓVAL

Két QHD monitort és egy webkamerát tud kiváltani egy személyben a Philips újdonsága a 45B1U6900CH.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szuperszéles kijelzős Philips monitor beépített webkamerával, zajszűrős mikrofonnal és USB-C dokkolóval

A Philips néhány napja rántotta le a leplet különleges termékéről, a két darab QHD monitor helyettesítésére született 45B1U6900C modellről, ami 44,5 hüvelykes képátlójával és remek felszereltségével igazán ígéretes monitornak tűnt akkoriban. Azóta a gyártó egy második újdonságot is bemutatott, ami szintén 44,5 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott, szintén két QHD monitor helyét veheti át az asztalon, valamint szintén rendelkezik USB-C dokkolóval is, viszont ezúttal két hasznos extra is bekerült a repertoárba. A kijelző ezúttal is 1500R hajlítási sugárral készült, így még jobban elmerülhetünk a különböző tartalmakban.

Galéria megnyitása

Az új monitor, ami a 45B1U6900CH típusjelzést viseli, kapott egy zajszűrős beépített mikrofont, ami mellé egy szükség esetén előugró beépített webkamera is társul, méghozzá 5 megapixeles felbontással. A két új kiegészítő jóvoltából akár céges meetingeken, akár családi megbeszéléseken, akár általános VoIP kommunikációban is részt vehetünk, mindezt remek kép- és hangminőség kíséretében. A webkamera használaton kívül a privát szféránkra sem jelent veszélyt, hiszen elrejthető a monitor házában. Kifejezetten jól jöhet a Windows Hello támogatás is, amivel kényelmesen és biztonságosan jelentkezhetünk be a rendszerbe.

Galéria megnyitása

A felsorolt újításoktól eltekintve ugyanazokkal az alapokkal találkozhatunk, mint a amelyeket a korábban bemutatott modellnél már megismerhettünk. A 44,5 hüvelykes képátlójú VA panel ezúttal is 5120 x 1440 pixeles natív felbontásra képes, amihez maximum 75 Hz-es képfrissítési ráta és Adaptive Sync támogatás is jár (48-75 Hz). A 178 fokos betekintési szögekkel büszkélkedő panel 4 ezredmásodperces GtG válaszidővel, 450 nit fényerősséggel és 3000:1 tipikus kontrasztaránnyal dolgozhat.

A termék kiérdemelte a VESA DisplayHDR 400 tanúsítványát, és színhűség terén sem tűnik rossznak, hiszen az sRGb színteret 123%-ban, míg az NTSC színteret 107%-ban képes lefedni, a Delta E értéke pedig kisebb 2-nél. Szemeink védelméről folyamatosan működő, a káros kékfény ellen védő szűrő is jelen van, ami a TüV Rheinland Eyesafe RPF50 minősítését is kiérdemelte.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek között két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik, de ezeken felül két darab USB-C portot is kapunk, méghozzá DisplayPort Alternate Mode támogatással és 100 W-os maximális töltőteljesítménnyel. A 8-bites panellel szerelt újdonság fedélzetén USB 3.2 Gen2 sebességosztályú USB-A portokkal ellátott USB hub is jelen van, valamint kapunk egy RJ-45-ös portot is, ami akár Gigabites Ethernet portként is funkcionálhat.

A csatlakozók sorában egy 3,5 milliméteres Jack Audio port is található, ami headsetet is kezelhet. A monitor a KVM Switch funkción keresztül egy billentyűzet-egér páros használata mellett akár két konfiguráció vezérlését is lehetővé teszi, ezt a két USB-C porton keresztül lehet használni. Természetesen kép a képben (PiP) és kép a kép mellett (PbP) funkció is rendelkezésre áll, így két „műsorforrás” képét is megjeleníthetjük egyidejűleg a kijelzőn A sort két darab 5 W-os beépített hangszóró zárja.

Galéria megnyitása

A monitor kapott Power Sensor funkciót, ami egy jelenlét-érzékelő segítségével detektálja, van-e valaki a monitor előtt, és ha úgy találja, nincs, akkor csökkenti a kijelző fényerejét, ezáltal energiát takarít meg. Maga a monitor ECO módban 39,4 W-ot, míg normál módban 46,3 W-ot fogyaszt, de készenléti állapotban 0,3 W-tal is beéri. A termék kapott áramtalanító kapcsolót, így használaton kívül 0 W-ra csökkenthető a fogyasztása.

Galéria megnyitása

A gyári állvány a kijelző magasságának állítására (0-150 mm), döntésére (-5/+15 fok), valamint elforgatására (+/- 45 fok) ad lehetőséget. A hátlapon VESA 100 furatokat is kialakítottak, így az állvány nélkül 9,9 kilogrammot nyomó monitort fali konzolra vagy flexibilis karra is fel lehet szerelni. A beépített tápegységgel ellátott újdonság kihajtható fejhallgató-tartót is kapott.

A Philips 45B1U6900CH már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 1189 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére