Színváltós OnePlus 8T koncepció mobil született

A különleges szerkezet több érdekes fejlesztést is tartogat, de hozzájutni aligha lehet majd.

Színváltós OnePlus 8T koncepció mobil született

A OnePlus tavaly egy elképesztően szép mobilt készített OnePlus Concept One néven, de az a termék sajnos sosem került forgalomba, pedig biztosan lettek volna rá vevők. És a világon elsőként például a kameránál szolgált ND-szűrővel a masina, amire azóta sem láttunk példát. Most pedig itt a OnePlus 8T Concept, aminek szintén vannak érdekes fejlesztései.

A OnePlus 8T Concept egy színváltós üveg hátlapot kapott, ami ráadásul nem egyszerű kialakítású, hanem egy természet által inspirált mintázatot is kapott. A Pamukkale nevű török helyen látható gyógyvizes forrás inspirálta a dizájnt, amihez hasonló képződmény egyébként Magyarországon is található, ez egészen pontosan Egerszalókon van.

Galéria megnyitása

A színváltós dizájnt ebben az esetben nem elektrokromatikus üveggel alkotta meg a OnePlus, hanem egy olyan filmet húzott ki az üvegben, ami fémoxid tartalmú, és különböző feszültségi szintek befolyásolása során úgy alakul át a fémionoknak az állapota, hogy az színváltó hatást eredményez. Sötétkék és ezüst színek között tud változni a OnePlus 8T Conceptnek a ruhája. Ezt a megoldást a vállalat ECMF-ként említi (Electronic Color, Material, Finish).

A OnePlus 8T hátlapján teljesen interaktívan is történhet a színváltás, számos lehetőség rejlik ebben a fejlesztésben. Akár az értesítési LED-et is ki tudja váltani ez a kialakítás. Ráadásul ezen felül is van még egyéb érdekes fejlesztés a koncepciómobilban. Kapott a szerkezet egy mmWave radaros egységet a kamerarendszere mellé, amit számos módon lehet majd kihasználni, akár a készülék vezérlése során is. Egyébként a koncepció alapja egy teljesen mezei OnePlus 8T, szóval a kamera például változatlan funkcionalitást nyújt az új egységen túl.

Galéria megnyitása

A mmWave radar jeleit a DSP és a CPU dolgozza fel, és a felhasználói módtól függően képes a rendszer azt érzékelni, hogy éppen milyen célra kell adatot szolgáltatnia. A szenzor képes tárgyakat érzékelni, követni és precíz információt tud biztosítani a képalkotáshoz is. A rendszer az elektromágneses hullámok kibocsájtásával és a visszaverődő hullámok érzékelésével „lát”.

A radar és a színváltós hátlap együttesen is működhet, tud reagálni a színe a burkolatnak arra, ha valami közeledik a hátlap felé, így amikor az ember felveszi a telefonját, akkor folyamatosan változhat a mintázatának az árnyalata. Reaktív érzékelés címszó alatt hivatkozik erre a OnePlus, és úgy gondolja a vállalat, hogy a jövőben biztosan lesz példa kereskedelmi forgalomba szánt mobilnál is ilyen kialakításra.

Galéria megnyitása

A OnePlus 8T Concept létrejötte egy különleges csapatnak köszönhető. A OnePlus Gaudí tervezői csapat Antoni Gaudí után kapta a nevét, és már a OnePlus One Concept is ennek a jelenleg 39 hős osztagnak köszönhetően született meg. Egy globális tervezői gárdásról van szó, aminek vannak tagjai Sencsenben, Tajpejben, New Yorkbam és India több pontján is. A cég vezetése úgy véli, hogy ez a sokoldalúság segíti az alkotói kreativitást.

Arról nem szólt a fáma, hogy a OnePlus 8T Concept esetében látott megoldásokkal a jövőben milyen formán találkozhatunk majd, de bízunk abban, hogy a mmWave radar hasonló célt szolgálva minél hamarabb bevetésre kerül. És a színváltós burkolat is biztosan be tudná lopni a vásárlók szívébe magát – ha nem túl nagy a felára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap