Szinte ékszer lett a Misfit új viselhető eszköze

A Ray rendkívül kifinomult dizájnt kapott, és meglehetősen ügyes megoldásokat alkalmaz minden téren.

Szinte ékszer lett a Misfit új viselhető eszköze

Az idei CES-en egyértelműen domináns szerepet töltöttek be a különböző viselhető kiegészítők. Néhány egészen különleges újdonságot is megismerhettünk a Las Vegasi forgatagban, ilyen például a Misfit legfrissebb terméke, a Ray is.

A Misfit Ray kapszulaszerű testet öltött magára, speciális, a repülőgépgyártásban használt alumínium ötvözetből készült, és anodizált a felülete, így remélhetőleg sokáig megőrzi szépségét. Mind a kettő végén egy akasztót alakítottak ki a dizájnerek, ez a megoldás első hallomásra talán kevesek fantáziáját indítja be, éppen ezért a Misfit példákkal is szolgál arra, hogyan lehet viselni az újdonságát. Alapállapotban egy egyszerű szilikonos pánt jár hozzá, ezzel a megszokott módon lehet a csuklóra szegezni. A szilikonon túl a vállalat kínál a Rayhez bőrpántot és kaucsukos kivitelt is. Ezekben még nagy érdekesség nincs, viszont a Misfit még madzagos rögzítési módra is lehetőséget biztosít, sőt mi több, nyakláncra is fel lehet akasztani a kiegészítőt, és nem elhanyagolható tény, hogy mindenhol mutatós.

Megjelenítője nincs a készüléknek, de akad benne rezgőmotor, valamint egy sokszínű értesítő LED is került rá, amit nagyon praktikusan használ ki a gyártó. Ezzel képes jelezni a Ray a bejövő hívást, az új üzenetet és az egyéb értesítéseket, plusz még a mobilalkalmazásban kitűzött teljesítménycélhoz vezető utat is „végigvillogja”. Mindenre különböző színű és ütemű jelzéssel reagál az eszköz, így kijelző nélkül is tudja a felhasználója, hogy mi történik éppen az okostelefonon, ami esetleg pont le van némítva, és a táska alján hever. Van benne egy háromtengelyes mozgási szenzor, ennek segítségével fogja követni a felhasználó lépéseit, illetve az alvási ciklusait is. A begyűjtött információkat elküldi a hozzá Bluetooth-on (Bluetooth Smart) csatlakozó okostelefonhoz, ami az elemzést követően megmondja, hogy mennyi kalóriát égetett el az ember, vagy milyen volt az elmúlt éjszaka alatt az alvás minősége és hossza. A programban célok tűzhetők ki futáshoz, teniszezéshez, úszáshoz, biciklizéshez, jógázáshoz és még sok más típusú testmozgáshoz is.

A készülékben három gombelem szolgáltatja a működéshez szükséges energiát, szóval nem kell töltéssel foglalkozni. Az elemeket a Misfit elmondása alapján kb. félévente kell majd cserélni a viselhető kiegészítőben, szóval eléggé jól bírja szuflával. A szerkezet pillekönnyű, mindössze 8 grammot nyom, és ebben már az elemek is benne vannak, a hossza 38, átmérője pedig 12 milliméteres. A szigetelése tökéletes, akár 50 méteres vízmélységben is el tudja látni a feladatát. A Ray Android és iOS támogatással érkezik, a minimum, ami szükségeltetik hozzá, a Bluetooth Smart és a Low-Energy kiterjesztés megléte, valamint az Android 4.3 (Jelly Bean) és az iOS 7.

A Misfit Ray kereken 100 dollárba kerül majd, gyárilag a szilikonos szíj jár mellé, minden egyéb opcióért plusz összegeket kell kifizetni – persze elnézve a lehetőségek, igazából némi kreativitással sok mindent lehet szíjként használni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward