Szigorodik az adatvédelem az App Store-ban

Szigorodik az adatvédelem az App Store-ban

Az Apple hamarosan minden alkalmazás esetében megköveteli majd, hogy az adott programnak saját adatvédelmi szabályzata legyen. A tervek szerint október harmadikától az összes applikációnak rendelkeznie kell olyan leírással, ami az adatvédelemmel kapcsolatos. Az App Store-ban már egy ideje volt erre vonatkozóan megkötés, de eddig csak azoknak a fejlesztőknek kellett kötelezően hivatkozás formájában csatolni az adatvédelmi irányelvek leírását az alkalmazásokhoz, akiknek a terméke előfizetéses alapon működött.

Információink szerint kiemelten fontos lesz, hogy ebben a szabályzatban a fejlesztők elmagyarázzák az applikációkkal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárolnak azok, és hogyan használják fel, miért van szükség az érintett információkra a program működéséhez. A fejlesztőknek lehetőséget kell biztosítani a szabályzat elutasítására, és azt is részletesen le kell majd írniuk a szóban forgó iránymutatásban, hogy milyen módon törölhetik a velük kapcsolatosan tárolt személyes adatokat a felhasználók.

Az Apple elmondta, hogy a meglévő alkalmazásokat nem fogja ellenőrizni, így nem lesz semmi sem törölve automatikusan az App Store-ból, viszont ez csak egészen addig igaz, amíg nem frissül a program. Szóval nemcsak az újonnan érkező applikációknál lesz kötelező az adatvédelmi szabályzatot biztosítani, hanem a frissítések alkalmával is. Tehát amennyiben egy program folyamatos fejlődés mellett szeretne része lenni az App Store kínálatának, mindenképpen rendelkeznie kell az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatóval.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap