Szerkeszthetőek lehetnek az Apple iMessage-ben az elküldött üzenetek

Érdekes szabadalmi leírások bukkantak fel az iMessage kapcsán néhány napja, amikkel mindenképpen érdemes foglalkozni.

Szerkeszthetőek lehetnek az Apple iMessage-ben az elküldött üzenetek

Az Apple eszközein alapértelmezett szerepet betöltő iMessage egy rendkívül megbízhatóan működő és sokak igényét kielégítő üzenetküldő alkalmazás, ami az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert. Meghatározó szerepet tölt be az iOS vérkeringésében az iMessage, és éppen ezért az Apple azon van, hogy kiváló fejlesztésekkel toldja meg.

Nemrégiben megjelent néhány olyan szabadalmi rajt, ami az iMessage szolgáltatáshoz kapcsolódik, és mindenképpen érdemes ezekre kitérni. Az alkalmazásba esetlegesen bekerülő újítások ugyanis nemcsak az adott applikációra lehetnek nagy hatással, hanem iránymutatóak lehetnek a többi hasonló szolgáltatás számára is.

Az egyik legérdekesebb szabadalmi leírás az iMessage kapcsán, hogy lehetőséget nyújtana arra, hogy az emberek azokat az üzeneteiket szerkesszék, amiket már elküldtek a szolgáltatásban a csevegőpartnerük számára. Az ábrák szerint egy új gesztust használva kellene a felhasználóknak kiválasztaniuk azt az üzenetet az elküldöttek között, amit szeretnének átírni utólag, és ezt követően megjelenne egy olyan szerkesztő felület, ami lehetőséget adna a módosításra.

Fontos, hogy a szabadalom alapján ez nem arra való, hogy a felhasználók eltüntessenek problémás gondolatokat, hanem inkább akkor jöhet jól, ha csak szimplán változott valamilyen információ. Például megbeszélt a társával egy esti pizzázást 8 órára, de inkább módosítja a felvetést egy 7 órai hamburgerezésre. Ugyanis a szabadalom alapján vissza lehet nézni a szerkesztési előzményeket egy új gomb révén. Tehát az eredeti üzenet tartalmát is láthatja a felhasználó társa, ha szeretné.

Galéria megnyitása

Ezen felül azon is dolgozik a jelek szerint az Apple, hogy az alkalmazások integrációját az iMessage esetében magasabb szintre emelje. Bevezetésre kerülhet a szolgáltatásban az alkalmazások menedzselésére szolgáló interfész, ahol a kapcsolódó programokat lehetne kezelni. És egy olyan dologra is kitér az Apple, ami az appok dokkolásához köthetően leírást adna arról, hogy az adott kapcsolat milyen lehetőségeket nyújt, ezzel segítve a funkciók kihasználását.

Szó esik még olyan funkcióról is, amivel meg lehetne oldani több kisebb üzenetnek az egy csokorba foglalását, így a beszélgetések átláthatóbbá válhatnának. És kaphatna az iMessage egy új buborékos megjelenési lehetőséget a futó alkalmazások felett, valamint teljes képernyős effektet is. Ráadásul a szabadalom alapján az Apple Pay szolgáltatáson alapuló, az iMessage-ben működő pénzküldés is teljesen természetessé válhat majd a jövőben.

Kíváncsian várjuk, hogy ezekből a dolgokból mi fog megvalósulni, hiszen a szabadalmak nem mindig öltenek végleges testet. Az biztos, hogy az üzenetküldők az elmúlt egy évtizedben elképesztően nagy változáson mentek keresztül, és nem lenne meglepő, ha az innováció nem lankadna ezen a fronton.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap