Szerepet kaphatnak a Pascal GPU-k az Nvidia MX300-as sorozatában

Az Nvidia újra felhasználja a régi GPU generációt a belépőszinten, ami elsőre nem hangzik jól, ám az adatok mást mutatnak.

Szerepet kaphatnak a Pascal GPU-k az Nvidia MX300-as sorozatában

Az Nvidia az asztali videokártyák szegmensében az Ampere generációval jelentkezhet a nem is oly távoli jövőben, amelynek első két tagjával kapcsolatban már vannak is pletykák, igaz, ezeket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni. Várhatóan a noteszgépekbe szánt megoldások piaca is frissül majd, ahol – a nagyobb teljesítményt képviselő Ampere alapú megoldások mellett – új GeForce MX sorozatú videokártyák tűnhetnek fel. Ezek a termékek kifejezetten az alacsony fogyasztást helyezik középpontba, ahogy azt már eddig is megszokhattuk.

A friss információk alapján úgy tűnik, erre a szintre nem érkeznek új architektúra köré épülő megoldások, vagyis nemhogy az Ampere, de a Turing alapú GPU-k alkalmazására sem számíthatunk. Jelenleg az MX200-as családban összesen három modell lapul: az MX230, valamint a 10 W-os és a 25 W-os verzióban egyaránt elérhető MX250.

Galéria megnyitása Az MX250-ből MX330 lesz, az MX350 azonban új alapokat kap Az MX300-as családban várhatóan továbbra is Pascal alapú GPU köré épülő modelleket találunk majd, amelyek az MX330 és az MX350 típusjelzést viselhetik. Alapvető változás, hogy az MX350 esetében elég komoly mértékű emelkedés várható CUDA magok számában, hála a Samsung 14 nm-es csíkszélességével készülő GP107-es GPU-nak, amelynek köszönhetően 384-ről 640-re emelkedik a feldolgozók mennyisége. Ebből kiindulva a teljesítmény valahol a GeForce GTX 1050 szintjén lehet majd, ami nem hangzik rosszul.

Ezzel egy időben az MX250 sem megy a süllyesztőbe, hanem egy generációval feljebb kerül, ám már MX330 név alatt találkozhatunk vele. Ez is jelentős előrelépést hoz, ugyanis míg az MX230 esetében csak 256 CUDA mag állt rendelkezésre, az MX330 már 384 CUDA magot vonultat fel. Az egyelőre nem világos, hogy az MX330 a 10 W-os vagy a 25 W-os MX250 tulajdonságait viszi-e tovább – nagyobb esély van a 10 W-os TDP-re, hiszen ezen a szinten „arra van szükség”.

A fentiek alapján a GeForce MX300-as sorozat érezhető gyorsulást hoz majd az előző generációhoz képest, így a Pascal architektúra újrahasznosításával nem igazán lesz gond. Az MX300-as videokártyák az aktuális hírek szerint február folyamán mutatkoznak be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap