Szeptemberben az AMD A520-as lapkakészlete is bemutatkozhat végre?

Elég régóta várja a piac a legkisebb 500-as sorozatú lapkakészletet, de a jelek szerint már csak két hónapot kell kibírni az új lapkakészlet megjelenéséig.

Szeptemberben az AMD A520-as lapkakészlete is bemutatkozhat végre?

Az idei szeptember a pletykák alapján nagyon eseménydúsnak ígérkezik, hiszen egyebek mellett ebben a hónapban jelenhetnek meg az AMD legújabb videokártyái, amelyek RDNA2 alapokra építkezhetnek, valamint az Nvidia Ampere sorozatú GeForce sorozata is ekkor láthatja meg a napvilágot. További érdekes esemény, hogy a ZEN 3 alapú RYZEN 4000-es asztali processzorok, amelyek a Vermeer lapkát használják, szintén ebben a hónapban mutatkoznak be, csak úgy, ahogy a régóta várt belépőszintű alaplapok, az A520-as modellek is, legalábbis erről számolt be a DigiTimes.

Galéria megnyitása A kép csak illusztráció Az iparági pletykák alapján az ASMedia második negyedéves árbevétele igen komoly mértékben növekszik majd, ami annak köszönhető, hogy az elkövetkező hónapok folyamán bemutatkozhat az AMD legújabb platformja, amely a Vermeer lapkákkal karöltve jelenhet meg. Az ASMedia a pletykák szerint már a 600-as sorozatú lapkakészletek első képviselőihez passzoló PCH-t is gyártja.

Az A520-as lapkakészlettel kapcsolatban egyelőre nem sok információ szivárgott ki, de abból kiindulva, hogy már a B550-es lapkakészlet is limitált PCI Express 4.0-s támogatást kapott, azaz maga a PCH lényegében csak PCI Express 3.0-s sávokat kínálhat, erősen valószínű, hogy az A520-as lapkakészlet egyáltalán nem kap PCI Express 4.0-s támogatást, hiszen eleve egy belépőszintre pozicionált, költséghatékonyságra kihegyezett megoldásról van szó, amelynél minden extra kiadást érdemes kétszer is meggondolniuk a gyártóknak az árérzékeny vásárlóközönség miatt.

Ettől persze még nincs kizárva, hogy egészen minimális PCI Express 4.0-s támogatás azért érkezik, de a dolgok jelenlegi állása szerint erre tényleg hajszálnyi esély van.

A ZEN 3 alapú processzorok esetében korábban úgy tűnt, hogy csak az 500-as sorozatú lapkakészletek kapják meg hozzájuk a szükséges támogatást, a B450-es és az X470-es megoldások nem, ám az elégedetlenkedés hatására meggondolta magát a vállalat, és ha kompromisszumosan is, de mégis lesz ZEN 3 támogatás az előző generációs lapkakészleteknél is. Az A520 esetében jó esély van arra, hogy a ZEN 3 támogatás is elérhetővé válik, hiszen mégiscsak 500-as sorozatú megoldásról van szó, ám ezzel kapcsolatban egyelőre nincs konkrét információ. Ahogy közeledünk a szeptemberben esedékes rajt felé, remélhetőleg kiszivárog még némi információ az érkező termékekkel kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap