Shop menü

SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉPEKRE IS ELÉRHETŐ LETT A GOOGLE VPN SZOLGÁLTATÁSA

Végre már nemcsak mobilon lehet használni a rendszert, de továbbra is vannak olyan korlátozások, amik kedvét szegheti az érdeklődőknek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Személyi számítógépekre is elérhető lett a Google VPN szolgáltatása

A Google folyamatosan dolgozik azon, hogy minél szélesebb lehetőségekkel szolgáljon a felhasználók számára, és a Google One részeként meglepetésre már VPN-t is bevezetett 2020-ban. Ezt viszont eddig kizárólag azok tudták használni, akik okostelefont alkalmaztak, számítógépeket nem támogatott a rendszer, de most a helyzet változott.

A VPN szolgáltatások az elmúlt években rendkívül népszerűvé váltak, és egészen általánosan alkalmazzák a felhasználók globálisan. A Google-től eleinte furcsa volt, hogy ebbe az irányba nyitott, már csak azért is, ahogyan ezt tett. A cég ugyanis nem külön vezette be a VPN szolgáltatását, hanem egy extrát csinált belőle, amit a Google One szolgáltatásokhoz mellékelt. Nem minden esetben lehetett ezt elérni, azok vehették igénybe, akik nagyobb tárhelyet biztosító csomagot váltottak, eddig pedig még mobil is kellett hozzá.

Galéria megnyitása

Csak Android és iOS rendszerű készülékeken vehették igénybe a Google One előfizetők a Google VPN opcióját, innentől azonban már más a helyzet. Sokáig kellett rá várni, de végre már azok is támaszkodhatnak erre, akik személyi számítógépen szeretnék igénybe venni. Ahogy a mobiloknál gondoskodott a Google az Android mellett az iOS támogatásról is, úgy a személyi számítógépek esetében is megadja a lehetőséget a Windowsnak és a macOS-nek is.

Galéria megnyitása

A keresőóriás által nyújtott VPN szolgáltatást használva az emberek elmaszkolhatják az IP címüket, és többnyire elejét vehetik az egyre jelentősebb mértéket öltő online tevékenységkövetésnek. Azonban ki kell azt emelni, hogy nagyon sokan azért is kedvelik a VPN szolgáltatásokat, mert ezeket kihasználva megtévesztik a streaming platformokat, és más országokban fizetnek elő, hogy ezzel spóroljanak, vagy adott esetben olyan tartalmakat érnek el, amik egyébként nem lennének hozzáférhetőek az érintett régióban. Ezekre azonban a Google VPN nem alkalmas.

Galéria megnyitása

Ugyanis a Google, mikor a saját VPN-jét extraként biztosítani kezdte a Google One keretében, akkor úgy döntött, hogy nem nyújt lehetőséget olyan tevékenységekre, amik adott esetben illegálisak lehetnek. Ezzel igazából a potenciális felhasználók egy jelentős részétől elvágta magát, de nem is azzal a céllal biztosítja a funkciót, hogy ebből éljen meg, csak egy kicsit igyekszik vonzóbbá tenni a drágább előfizetési opciókat.

Galéria megnyitása

Azoknak van Google VPN elérési lehetősége, akik a One szolgáltatáscsomagok közül legalább a 2 TB-os tárhelyet nyújtót fizetik. Jelenleg 22 országban biztosítja a VPN opciót a vállalat, és dolgozik azon, hogy minél nagyobb legyen ennek a lefedettsége. Számos európai országban adott már, de sajnos Magyarországon egyelőre várnia kell az érdeklődőknek. Egyébként a Google már a Pixelekhez is mellékeli a VPN-t, szóval egyre nagyobb közönséget igyekszik ebbe bevonni, nem kizárt, hogy vannak még komolyabb tervezi a szolgáltatással.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére