Szélesebb körben is megoszthatóak lettek a Photo Sphere képek

Az androidos okostelefonokkal készült különleges fotókat eddig csak a Google+-on tekinthettük meg, de egy beágyazható kóddal ezentúl nagyobb szabadságot kapunk.

Szélesebb körben is megoszthatóak lettek a Photo Sphere képek

Ha valakinek nem cseng ismerősen a neve: a Photo Sphere fényképezési mód lényegében egy olyan panorámaszerű fotózási eljárást takar, aminél a környezetünk mindenre kiterjesztve jelenik meg. Nemcsak horizontálisan vagy vertikálisan mozgathatjuk a mobilunkat egy-egy kép készítésekor, hanem minden irányba. Az így készült fotók valóban visszaadják a helyek teljes látképét - az egész nagyon hasonlít a Street View által alkotott nézetre.

Az így készült fotóknak eddig az egyetlen online megosztási felületet a Google+ jelentette egy másik Android 4.2-es mobil mellett. Ez persze most sem változik jelentősen, de a Google+ Platform API innentől engedélyezi a beágyazható kódokkal való terjesztést (mint egy Flash videónál). Hagyományos értelemben vett linkként tehát továbbra sem terjeszthetőek, de egy weboldalon már vidáman közzétehetjük a munkáinkat. A Photo Spheren navigálhatunk magunk az egér jobb gombjának nyomva tartásával, de egy kattintással automata módra is kapcsolhatunk.

A megosztás egyelőre nem egyszerű feladat, mivel az API ugyan frissült, de a Google+ grafikus felhasználói felülete nem igazodott ehhez, így innen még nem lehet kinyerni a szükséges kódsort. Ebben a Google fejlesztői oldala segít nekünk, amit erre találhattok meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward