Százezres álomhatárhoz ért a Marketplace

A Microsoft által létrehozott alkalmazásbolt a vállalat okostelefonokra szánt operációs rendszerét szolgálja ki. A Windows Phone a megjelenése óta szinte folyamatosan küszködik a piaccal, és a piaci részesedése sokszor inkább lejtmenetben van, mint növekedik.

Százezres álomhatárhoz ért a Marketplace

A Microsoft által létrehozott alkalmazásbolt a vállalat okostelefonokra szánt operációs rendszerét szolgálja ki. A Windows Phone a megjelenése óta szinte folyamatosan küszködik a piaccal, és a piaci részesedése sokszor inkább csökken, és nem nő.

Ennek fényében érdekes, hogy az alkalmazásbolt mégis elképesztően jól fut. A százezer beküldött applikációból jelenleg mintegy 90 ezer a világ hatvan országában elérhető. A programok számával a növekedés mértéke is egyre nagyobb, és bár ebben a tendenciában akadtak hullámvölgyek az elmúlt másfél év során, mára naponta 300 újdonság megszületésének lehetnek tanúi, akik Windows Phone-t használnak. Az alkalmazások pontosan kétharmada teljesen ingyenes, míg a többit valamilyen összeg kifizetését követően érhetjük el, avagy engedélyezhetjük annak minden funkcióját.

A Marketplacenek az álomhatár eléréshez 20 hónapra volt szüksége. Minden bizonnyal nem gondolnánk, de a Google által üzemeltetett Android Marketnek, illetve mára már Google Playnek ehhez az eredményhez kereken két év kellett. Persze az iOS mellett még a Marketplace-nél is sokkal hamarabb sorakozott fel a 100 ezer applikáció, az App Store-nak ez 16 hónapjába telt, és mind a mai napig itt van a legtöbb elérhető és letölthető alkalmazás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward